AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević kaže kako je "Rio Tinto" lažna afera koja služi za nasilno otimanje vlasti.

Gostujući u specijalnoj emisiji TV Pink, Vučićević govori kako su žitelji Gornjih Nedeljica sami birali gde će razgovarati danas sa predsednikom Vučićem, a neki su, kako ističe Vučićević, želeli da se to dogodi u crkvi.

Foto: TV Pink Printscreen

Više od godinu dana oni govore: "Vučiću ideš tamo gde ti je namešteno, čik dođi u Jadar, Loznicu, Gornje Nedeljice..." Rio Tinto je lažna afera da bi se nasilno otela vlast. Neki od njih su sami izabrali mesto, neki su rekli da bi najviše voleli da se vide sa predsednikom u crkvi. I sad vidim Marinika kaže: "Nećemo da razgovaramo, Vučić hoće da skrene pažnju sa naših blokada". Prvo, šta ćeš ti gospođo Tepić iz Pančeva da razgovaraš? Šta ja imam da razgovaram o tome, šta ima Sarapa o tome da razgovara? Treba da razgovaraju građani na koje se odnosi eventualni projekat Rio Tinto - rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević zatim dodaje i kako proteste danas organizuje čovek koji je prodao svoju zemlju, odnosno Dragan Đilas. Takođe, kaže i kako probleme mora da rešava čovek koji to nije uradio i nije uzeo nijedan dinar, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čovek koji je prodao svoju zemlju, govorim o Đilasu, danas vodi neke proteste. A onaj koji nije uzeo ni dinara, ide tamo da razgovara s tim ljudima i da rešava ono što su zakuvali oni - dodao je Vučićević.