AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je govoreći o protestima istakao da su građani već videli ko su organizatori.

- Pod kišobranom ekologije žele da pridobiju neki politički poen, umesto da sada kada je ostalo četiri meseca do svako od njih nas odvede i pokaže šta su uradili za vreme dok su bili na vlasti - rekao je Palma gostujući na Pinku.

Očigledno je da su organizatori političke stranke, jer hoće indirektno preko ljudi koji izlaze na proteste dođu do nekih političkih poena. Do sada je sa Rio Tinton potpisano devet sporazuma, a prvi - 2004. godine

Foto: TV Pink Printscreen

Kada neko nešto potpiše od bivše vlasti ne može nova da kaže da to za nju ne važi, istakao je Palma.

- Taj sporazum ne obavezuje Srbiju da mora da dozvolji ekspolataciju - istakao je Marković i dodao da je rečeno da odluka neće biti doneta bez saglasnosti naroda.

Imaćemo pad investicija, cela država će imati štetu, jer investitori neće da dolaze u zemlju u kojoj su protesti i tuče. Ko još u svetu može da blokira auto-put?

Govoreći o Zakonu o eksproprijaciji, Marković je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić može da ne potpiše nešto što nije u skladu sa Ustavom.

- Taj zakon je u skadu sa Ustavom. Kada su pitanju najavljeni protesti u subotu, mislim da ne bi trebalo da blokiraju auto-put, da zaustave sve ono što se zove živiot. Oni se more za slobodu kretanja, a ko ostalim građanima ugrožava slobodu kretanja - istakao je Marković.