AKTUELNO

Zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Srpski telegraf" Boris Vuković govoreći o hrvatskoj akciji "Oluja", istakao je da taj list u današnjem izdanju pokazuje jedan drugačiji ugao na stradanje Srba u Krajini.

-Pišemo o tome kako je počela ta akcija, kako je sprovedena u delo uz pomoć SAD. Takođe, imamo i nova saznanja, otkriveno je da su Srbi imali dobro naoružanje sa kojim je mogao da se brani Knin, čak je domet bio toliki da je raketa mogla da gađa i Zagreb, međutim četiri oficira Vojske Jugoslavije koja su radila za Tuđmana i za njihovu službu pod izgovorom da treba da se remontuju te rakete one nisu upotrebljene - ispričao je Vuković, dodajući da su na taj način Srbi tamo ostavljeni na mislot i nemilost bez naoružanja da mogu da se brane od Hrvata i Amerikanaca koji su bombardovali položaje krajiških Srba pre početka akcije.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

-Sve je izrežirano da se Srbi odatle proteraju, a oni koji nisu hteli da odu su ubijani  - istakao je on u Jutarnjem programu TV Pink, dodajući da su se Hrvati najviše plašili tog raketnog sistema.

Vuković se osvrnuo i na izjave predsednice i premijera Hrvatske, istakavši da se nada da oni ne misle stvarno tako i da se nada da na taj način "samo kupe političke poene", zaključivši da je još skandaloznije što Evropska unija na sve to ćuti.

#Hrvatska

#Oluja

#Srbija

'