AKTUELNO

Aleksandra Tomić, predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Skupštine Srbije, kaže za Pink da je za Srbiju od izuzetnog značaja uspešan dogovor o ceni gasa koji je postigao predsednik Aleksandar Vučić sa Vladimirom Putinom.

- Zahvaljujući tom političkom odnosu dve države i dva predsednika i zahvaljujući toj međunarodnoj politici koju vodite sa kojom niste podlegli pritiscima Zapada da urušite svoje odnose na istoku. Zahvaljujući tome smo mi dobili kao rezultat istu cenu gasa kao što smo do sada plaćali. To je spas za Srbiju, jer je jučerašnja cena gasa 1.064 dolara za hiljadu kubika - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njenim rečima politika koji vodi predsednika Srbije pokazala se još jednom uspešnom za sve građane naše zemlje.

Branko Radun, analitičar, rekao je za Pink da je pohvalno što je Srbija upela da sačuva nisku cenu gasa koju dobija od Rusije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je pretska cena, kako kažu ljudi. Uzmimo primer kako su prošli drugi. Bugarska i Mađarska plaćaju po 800-900 dolara. Ovo niko nije očekivao, da će biti ovoliko povoljnije - rekao je radun i pohvalio napore Republike Srbije i predsednika Vučiča.