AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić Rekla je za Pink da je ponosna uspesnu politiku koju vodi Aleksandar Vučić i da svi građan Srbije to vide.

- Danas idem u Ćupriju na otvaranje fabrike, investicije koja je vredna desetine miliona evra. Nakon Toga zajedno sa Alesandrom Šapićem i Sinišom Malim predstavljam program SNS - rekla je Brnabić.

- Nisam mogla ni da sanjam da ćemo dobiti produženje važenja cene za gas od Rusije od 270 dolara po kubnom metru i da ćemo dobiti veću količinu gasa - izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brmabić.

Ona je rekla da je cena koju je Srbija juče dobila oko četiri puta manja nego što je cena koju plaćaju neke druge zemlje i za koje kubik gasa košta oko 960 pa i iznad 1.000 dolara.

- To što je predsednik Vučić juče uspeo da dogovori sa predsednikom Putinom, predstavlja veliku sigurnost za naše građane i privredu koji sada ne moraju da razmišljaju šta se dešava sa energetikom u svetu. To može da bude i veliki podsticaj za investitore, jer je za njih velika stvar kada znaju da će u narednom peridou biti gasa i kolika će biti njegova cena - rekla je Brnabić.

Istakla je da se sa predsednikom Vučićem juče čula odmah posle njegovog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da su oni pokrili sve teme i da je ono što je Rusija uradila za Srbiju "veliki gest prijateljstva i partnerstva".

- To je u skladu sa našom politikom i načelom delovanja Srpske napredne stranke jer imamo jasnu viziju da Srbija ide ka Evropskoj uniji ali da jačamo i razvijamo veze sa Rusijom, SAD, Kinom, Turskom i ostalim zemljama - rekla je premijerka.

Na pitanje kakve komentare i reakcije je posle jučerašnjih događaja moguće očekivati na naše sadašnje odnose sa Rusijom, rekla je da veruje da mnogima ovo nije drago, ali kako je istakla sve se svodi na to koliko ste konkurentni a mi jesmo i sada smo dobili krila da možemo da se takmičimo.

Navela je da smo pokazali da se dobro snalazimo u kriznim situacijama i da je za očekivati da će investicije koje se na drugim mestima zatvaraju jer nema gasa, doći u Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na ovom programu je radilo 50 ljudi, mi smo imali vise radnih grupa. Imamo 10 načela, i sada imamo potpuno jasnu sliku šta mi treba da uradimo u Srbiji i za srbiju do 2030 - navela je premijerka.

- Mi smo stranka koja ulaže u rodnu ravnopravnost i to je ono što veoma cenimo - rekla je premijerka.

SNS danas predstavlja Programska načela

Srpska napredna stranka predstaviće danas Programska načela stranke, uoči skupštine SNS koja je najavljena za sutra. Programska načela biće predstavljena na skupu u Domu omladine, u 17 sati, najavljeno je iz SNS. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će u petak biti predstavljena programska načela, a da će prethodno biti održano nekoliko plenarnih sednica i slično. Skupština SNS biće sutra, u subotu, 27. novembra, a više stranačkih odbora donelo je do sada odluku da na zasedanju tog telstranačkiha za predsednika SNS predloži Aleksandra Vučića.

Premijerka Srbije je istakla da Aleksandar Vučić ima jasnu viziju u sigurnoj budućnosti Srbije

- Čak i u Srbiji imate ljude koji negoduju zbog toga što imamo ovako nisku cenu gasa. Ali mi radimo za sve građane Srbije i da njima bude bolji život - rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da opozicija nema nikakvu viziji i ideju za Srbiju.