AKTUELNO

Nakon održanog sastanka, povodom pripreme programskih dokumenata čiji će se predlog naći na dnevnom redu Skupštine Srpske napredne stranke 27. novembra, članovi radne grupe za pripremu načela koja se odnose na stvaranje čiste i zdrave Srbije usvojili su zaključke na kojima će se zasnivati budući pravac delovanja Srpske napredne stranke.

Na sednici radne grupe u sastavu Irena Vujović, članica Predsedništva, Jelena Tanasković, Zoran Gojković, Gradimir Dragutinović i Žarko Bogatinović konstatovano je da je Srbija lider u regionu, te da se nameće novi cilj za narednu dekadu, liderstvo u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: SNS

Članovi radne grupe složili su se da su čista i zdrava životna sredina uz racionalno i održivo upravljanje i korišćenje prirodnih resursa, kao i ulaganje u zelenu infrastrukturu i dalji razvoj i modernizaciju zdravstvenog sistema imperativ za budućnost.

Na sednici su razmotreni definisani ciljevi u obe oblasti, kao i načini njihovog ostvarivanja zarad dobrobiti svih građana Srbije.