AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da je iz Sočija stigla vest od ogromnog značaja za sve naše građane i privredne subjekte koji koriste gas kao energent za grejanje i poslovanje, i da je to zahvaljujući upornom angažmanu predsednika Vučića i prijateljskom odnosu i podršci predsednika Putina.

- Cena gasa će, prema najavama, i u narednim mesecima ostati ista, što znači da neće biti ni njenog povećanja na domaćem tržištu niti udara na državni budžet - rekao je Mirović i dodao:

- Vest je posebno obradovala one koji žive u Vojvodini, koja je sva pokrivena gasnom mrežom i gde je gas glavni energent za grejanje stanova i kuća, što će mnogo značiti pre svega domaćinstvima sa manjim primanjima.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Prema njegovim rečima, još jednom se pokazao na delu ugled Srbije i srpskog predsednika u svetu jer, kako ističe Mirović, bez odgovornog i nedvosmislenog prijateljstva sa Ruskom Federacijom i nezavisne spoljne politike zemlje ne bismo mogli ničemu da se nadamo.

- Politika principa i odgovornog odnosa prema sebi i drugima trijumfovala je u Sočiju - rekao je Mirović i zaključio:

- Posebno je značajno i to da ćemo u budućnosti i dalje imati strateško gasno partnerstvo sa ruskim kompanijama što će značiti nove povoljne aranžmane i tokom narednih godina.

#Igor Mirović