AKTUELNO

Pričajući o 19. susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer", Dragan J. Vučićević ističe da su se bivši predstavnici domaće vlasti sa Putinom videli svega 6 puta.

Kaže da to što se Vučić i Putin sastaju po 19. put govori o mudroj nacionalnoj politici koju vodi naš predsednik. Vučićević dodaje i da Putin u Sočiju ima običaj da ugosti samo one prema kojima želi da iskaže veliku čast.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam sabirao, bivši, Tadić, Nikolić, Koštunica, su se sa Putinom videli koliko puta? Šta mislite? 6 puta! Ovaj sad predsednik ga vidi 19. put, to govori o pametnoj, mudroj, državnoj, nacionalnoj politici koju vodi predsednik Vučić. To je veliki uspeh. Putin prima danas našeg predsednika u Sočiju, to je velika poruka. Ko se razume, Putin u Sočiju prima samo one prema kojima ima iskaz časti. Sudbinski je važno da dobijemo dobre vesti iz Sočija i ja sam uveren da ćemo ih dobiti - rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi na kraju dobijemo najbolje moguće uslove. Danas je Srbija uređenija od znatno većeg broja zemalja EU. Od Bugarske, Hrvatske, a svi su članica EU. Koliko puta je predsednik pitao javno da nam daju rok, oni čak odbijaju da se obavežu i na 2030. godinu. Oni samo štapom mašu, a to je sve više mali prutić. Mi moramo da gledamo naše državne, nacionalne interese. Mi na prvom mestu moramo da imamo to. Videćete rezultate posle sastanka Vučića i Putina da će biti vrlo dobri. Najpovoljni ugovor trenutno sa Ruskom Federacijom i sa njihovom državnom gasnom kompanijom je sklopila Moldavija, ali to je trenutno najpovoljnija cena. Sve što dobijemo ispod toga, a ja se nadam i verujem, to je veliki uspeh - dodao je Vučićević.