AKTUELNO

Treba li Beogradu metro? Treba li Srbiji železnica? Treba li opoziciji drugačiji program od već poznatog - sve što radi Vučić je loše?

Dve važne investicije koje su u istom danu najavljene u Srbiji vredne su 5,5 milijardi evra, a ovaj iznos praktično se i ne spominje u medijima, kaže marketinški stručnjak Nebojša Krstić. S druge strane, dodaje, u medijima se svakodnevno radi na tome da se razvoj države sputa i obesmisli na bilo koji mogući način.

Foto: TV Vesti

Podseća da se kritikuju vetroparkovi koji u državama Evropske unije odavno postoje, kritikuje se najava izgradnja hidroelektrani, a sada je na meti i metro.

- Koji normalan građanin može da se protivi izgradnji metroa? E pa, ima i takvih! Jedna gospođa je na skupu na Makišu koji je organizovala Đilasova stranka izjavila da su se okupili jer se protive svemu što radi Srpska napredna stranka. Dakle, ne protive se metrou, već ideji da ga gradi Vučić. To ne mogu da prihvate – kaže Krstić gostujući u emisiji „Pravac“ autorke i voditeljke Ksenije Vučić.

Foto: TV Vesti

Ističe da je metro san star decenijama, pa ga je najavljivao čak i Đilas koji se njegovoj izgradnji danas – protivi.

- Nismo bili sposobni da ga izgradimo, nismo uspeli, a obećavali smo i davali lažne nade. Sada odlazimo na Makiš, protestujemo, protivimo se izgradnji i izmišljamo da će nam ta stanica zatrovati vode, vazduh, zemlju, ne znam ni ja šta – kaže Krstić.

Isto je, kaže, i sa Rio Tintom.

Foto: TV Vesti

Stav koji podrazumeva protivljenje projektima samo zato što ih realizuje SNS, kako kaže, duboko je idiotski, u klasičnom smislu te reči.

- Ovakav stav devastira ideju opozicionog aktivizma i prebacuje je u nivo antidržavnog i antisistemskog. I kada vidite nesrećni skup na Makišu od par desetina ljudi koji su blokirali saobraćajnicu, on govori o elementima nasilja. Kada stranka organizuje skup, ona mora da ga prijavi i nema govora o blokiranju ulice – kaže Krstić za "Pravac".

Foto: TV Vesti

Ističe da su slagali su da je skup spontani, iako su juče preko društvenih mreža i medija pozivali svoje simpatizere da se priključe.

- Slagali su da je spontan, jer, ako je spontan onda ne mora da se prijavi, a ako ne mora da se prijavi – onda može i saobraćajnica da se blokira. To je nasilje nad građanima, a ujedno je i element anarhije – kaže marketinški stručnjak.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Ksenija Vučić

#Nebojša Krstić

#PRAVAC