AKTUELNO

U sedištu Srpske napredne stranke održan je sastanak Radne grupe Srpske napredne stranke za politiku prijateljstva sa susedima i saradnju u međunarodnoj zajednici.

Na sastanku su učestvovali Jadranka Joksimović, Nemanja Stevanović, Aleksandar Sofić, Milimir Vujadinović i Dušica Stojković, a Internacionalni sekretar i član Predsedništva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović predstavila je rezultate dugogodišnje intenzivne, dinamične i plodotvorne partijske diplomatije, koja je Srpsku naprednu stranku čvrsto pozicionirala i ukorenila na mapi partija i partijskih organizacija umerene desnice u Evropi i svetu.

Joksimović je informisala članove grupe o svim aktivnostima i značajnim rezultatima koje je stranka ostvarila u Evropskoj narodnoj partiji, u kojoj učestvuje kao pridruženi član, što je najviši stepen članstva za stranku koja je iz države koja još nije članica Evropske unije.

Na sastanku su analizirane važne i značajne aktivnosti koje su ostvarene u okviru Međunarodne demokratske unije, gde Srpska napredna stranka učestvuje i deluje kao punopravni član. Neke od tih aktivnosti unutar multilateralne partijske diplomatije rezultirale su i pojačavanjem bilateralnih veza Srpske napredne stranke sa nekim od sestrinskih partija okupljenih u ovim organizacijama.

Takođe, analizirani su kontakti i ostvarena je saradnja sa brojnim drugim strankama širom Evrope i sveta. Posebno je razmatrana saradnja sa sestrinskim partijama u regionu i na koji način je tu saradnju moguće ojačati i dodatno poboljšati, a u cilju dalje stabilizacije i dobrosusedskih odnosa u regionu.

Zaključeno je da je Srpska napredna stranka, kao velika i stabilna partija, svojim aktivnim političkim delovanjem i mrežom aktivnih partnerstva širom sveta doprinela jačanju pozicije i ugleda zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Predložene su dalje aktivnosti za širenje mreže prijateljstava u susedstvu i međunarodnoj zajednici, uvek sa vodećim ciljem ostvarivanja daljeg ekonomskog napretka, političkog ugleda i ukupnog prosperiteta svih naših građana.