AKTUELNO

U sklopu aktivnosti na pripremi programskih dokumenata, koje će Srpska napredna stranka razmatrati na svojoj Skupštini 27. novembra, u sedištu SNS je održan sastanak Radne grupe zadužene za pitanja razvoja kulture političkog dijaloga u društvu.

Članovi radne grupe Aleksandar Martinović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov, Vladimir Orlić i Vladanka Malović, usvojili su predlog teksta, u kom se naglašava potreba za zaštitom političkog i društvenog života od nametanja veštačkih podela, koje iz sebičnih pobuda generišu centri političke i ekonomske moći u zemlji i inostranstvu.

Foto: SNS

Ističe se jasno opredeljenje Srpske napredne stranke da se bori protiv govora mržnje, i da se snažno zalaže za odgovorne javne nastupe, prihvatanje različitosti, postizanje konsenzusa i nacionalnog jedinstva oko najvažnijih državnih pitanja. Kako se navodi u tekstu, put kojim se dolazi do navedenog cilja jeste put konstruktivnog dijaloga u društvu.

Predloženi tekst radna grupa dostavila je nadležnim organima Srpske napredne stranke, na razmatranje i dalje odlučivanje.