AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ističe da su ispunjeni svi uslovi, kako bi izgradnja metroa protekla neometano, te da će prva linija biti završena već 2028. godine.

Mi na metro čekamo 50. godina. Ovo su novine od pre 50. godina kada je Branko Pešić najavio izgradnju metroa. Nikada, ni na jednom mestu nije bilo toliko političke volje. Mi smo počeli, i mi ćemo to završiti. Samo snažna ekonomija može da izgradi metro - nastavljao je Vesić.

Kako je dodao, ispunjeni su svi uslovi, a prva linija biće završena 2028. godine, a druga 2030. godine.

Govoreći o depou objašnjavajući da je u pitanju mesto gde "vozovi spavaju", Vesić dodaje da će u pitanju biti 34 hektara, za šta je i Makiško polje predviđeno.

- Nikada ne možete da povežete sve što je važno. Metro nije izolovan sistem. Ljudi zaboravljaju da mi gradimo dve linije... Vučić takođe sada ide u Rusiju, gde će razgovarati sa Putinom... Biće potpisan i ugovor BG voza, a to je jedinstven sistem sa metroom. Imaćemo produženu liniju sa Lazarevcem, Mladenovce, Sopotom... Gradiće se i pruga, gde ćemo na taj način sve naše gradske opštine uvezati gradskom železnicom - kaže Vesić za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Kako je dodao, Srbija je održala obećanje, govoreći da će za izgradnju metroa biti izvojeno preko 4 milijarde evra.

- Kupovaćemo i trolejbuse koji će raditi kao električni autobusi, kao i tramvaji bez onih žica gore. Imaćemo ekološki način prevoza, neće biti fosilnih goriva, i na ulici će ostati samo 500 autobusa - kaže Vesić, pa dodaje, da će Beograd 2030. godine biti bez javnog prevoza na fosilna goriva.

Govoreći o sramnim napadima opozicije, povodom optužbi da će Beograd ostati bez vode zbog metroa, koje su kako kaže neosnovane, Vesić objašnjava da blokovi na Novom Beogradu ne bi gradili na lokacijama na kojima se nalaze da vodovodni sistem Beograda nije dobro urađen.

- Urađena je studija 2004. godine, koja je plaćena 2008. godine, i na sonovu toga je počeo da se radi plan. Taj plan je trebao da bude usvojen, ali je Đilas smenjen... Dakle sve protiv čega se oni danas bune, su oni usvojili za vreme svoje vlasti. Oni sada isti insititut napadaju jer su opozicija, a nisu na vlasti- rekao je Vesić.

Kako kaže, iste stvari su radili sa Beogradom na Vodi, i ostalim investicijama koje su urađene nakon perioda njihove vlasti.

- Radovi sigurno neće biti ometani, metro će se napraviti - podvlači Vesić.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Vesić se dotakao i današnjeg hapšenja inspektora sa Palilule, koji su zloupotrebili položaj, dodajući da svi koji grade bespravno, grade bez projekata, niti se bave infrastrukturom, varaju državu neplaćajući doprinose, a na taj način, varaju i građane koji od njih kupuju stanove.

Kako je dodao za TV Vesti, ovo je najveće hapšenje u poslednjih deset godina.

- Svako ko se ogrešio o zakon, odgovaraće - dodao je Vesić.

Vesić, govoreći o porodici koja je usled posledica korone izgubila nekoliko članova porodice, ističe da je Grad Beograd obezbedio sve što može.

- Marija mi je rekla da joj je Hitna pomoć ponudila posao, tako da će ona sada raditi, a Lazar će biti pod njenim starateljstvom, jer je ona puniletna. Oni su svesni da moraju da žive, i da treba da sonuju svoje porodice - kaže Vesić.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor:

#Goran Vesić

#Metro

#TV Vesti