AKTUELNO

Višegodišnje insistiranje pojedinih medija u Srbiji da je porodična tradicija bavljenja politikom nešto nečasno i nedemokratsko nema uporište ni u istoriji ni u sadašnjosti nekih od najstarijih i najrazvijenijih demokratija sveta i kao takvo je besmisleno i isključivo senzacionalističko po svom karakteru, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev reagujući na današnji tekst na portalu N1 u kome se pominju pojedini partijski funkcioneri koji su na istim zamenili svoje očeve.

- Čitav niz porodica poput Kenedijevih se u Sjedinjenim Američkim Državama, a koje N1 nesumnjivo smatra demokratskom državom, bavi politikom i obavlja javne funkcije već decenijama. Aktuelni premijer Grčke Kirjakos Micotakis sin je nekadašnjeg premijera te zemlje Konstantina Micotakisa. Samo kod nas je uvreženo mišljenje da je greh baviti se politikom, a ne plemenit i odgovoran poziv - ističe Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da je odraz demokratije jedne države i društva postojanje više političkih partija koje imaju autonoman unutarpartijski život.

- To koga će Stranka pravde i pomirenja, Srpska radikalna stranka ili PUPS izabrati za svog lidera stvar je izbora njihovih unutarpartijskih organa, a ne nahođenja medija - napominje Đurđev, uz opasku da su prošla vremena totalitarizma u Srbiji kada su pojedinci bivali isključeni iz društvenih i političkih tokova samo zbog porekla.

- Svaki punoletni građanin Srbije, bio on Šešeljev, Zukorlićev ili Krkobabićev sin ima ustavom garantovano pravo da bira i da bude biran i svaki drugi stav po tom pitanju je nedemokratski i necivilizovan - zaključio je predsednik Srpske lige.

Autor:

#Aleksandar Đurđev