AKTUELNO

Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste, istakla je premijerka Srbije za Pink.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je predstojeći sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom "najvažniji sastanak koji imamo u narednih nekoliko meseci".

Brnabić je izjavila da od tog sastanka "zavisi ne samo kontinuirana energetska stabilnosti i bezbednost nego i privreda".

Foto: TV Pink Plus Printscreen

- Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste - rekla je Brnabić.

Govoreći o radu Vlade, ona je rekla da se u izveštaju Evropske komisije za napredak Srbije za 2020. godinu oko ispunjavanja uslova iz pretpristupnih pregovora, najbolje ocenjuje napredak u oblasti vladavine prava, kao i da na osnovu tog izveštaja "očekuje da se otvori najmanje jedan klaster".

Foto: Tanjug AP/Aleksey Nikolskyi, Sputnik, Kremlin Pool Photo/Tanjug

- Imamo najpozitivniji izveštaj o napretku koji je uradila Evropska komisija u poslednjih nekoliko godina - rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da je do takve ocene došlo i zato što je iz Vlade Srbije po prvi put mesečni izveštaj o vladavini prava slat Evropskoj delegaciji i Evropskoj komisiji u Srbiji tako da "niko nije mogao da kaže da ne vidi neki poseban napredak".

Ona je navela da je veliki napredak u prethodnoj godini uradjen i na polju digitalizacije usluga javne uprave, kao i da će digitalizacija biti nastavljena u oblasti zdravstva.