AKTUELNO

Miša Vacić, lider Srpske Desnice, pozvao je danas sve ljude dobre volje da pomognu generalu Ratku Mladiću i svim Srbima koji se nalaze pod haškim sankicjama i uplate novac na Mladićev zatvorski račun.

- Ovo je račun generala Ratka Mladiča u Hagu gde Srbi mogu da uplate kantinu generalu. Ovo je uputstvo za uplaćivanje na zatvorski račun Ratka Mladića - rekao je Vacić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/Dimitrije Goll

On je pozvao sve ljude dobre volje da uplate novac na ovaj račun. Vacić je dodatno rekao da je cilj da se ovo uputstvo raširi u narodu, te kako kaže, neka mu svaki Srbin uplati 200 dinara, biće više nego dovoljno za sve Srbe u Hagu.

- Ono što je bitno je da sam se ja dogovorio u ličnom razgovoru sa Ratkom Mladićem je da će on ovaj novac potrošiti ne samo na sebe, već i na sve Srbe koji su zatočeni u Hagu ili na izdžavanju haških sancija širom Evrope - rekao je Vacić i dodao:

- Ratko Mladić kao slavni srpski general nije hteo da on prima bilo kakvu pomoć već je insistirao da se pomoć da deci koja su bolesna, deci bez roditelja, mladim talentim ili crkvi. Ja sam ga ubeđivao da svi već primaju pomoć, i on je na kraju pristao, ali da se novac potroši na sve Srbe.

Vacić je istako da je svedok ovog razgovora bio Branislav Puhalo, Mladićev šef obezbeđenja iz ratnog perioda.