AKTUELNO

"Predsednik Aleksandar Vučić čvrsto stoji na poziciji da revizija istorije nije moguća i da je opasna. Onaj ko dozvoli reviziju istorije dočekaće da mu se istorija ponovi."

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nikada neće zaboraviti svoje pretke i da će slobodarska tradicija srpskog naroda opredeljivati našu državnu politiku, dok god Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić. Ministar Vulin je podvukao da je revizija istorije nedopustiva, te da i Srbija i Rusija mogu biti ponosne na svoju istoriju i da su i jedna i druga zemlja uvek bile na onoj boljoj, lepšoj, čestitijoj strani sveta, među zemljama pobednicama.

- Predsednik Aleksandar Vučić čvrsto stoji na poziciji da revizija istorije nije moguća i da je opasna. Onaj ko dozvoli reviziju istorije dočekaće da mu se istorija ponovi. Srpska istorija je tragična, ali je to istorija borbe za slobodu - rekao je ministar Vulin na međunarodnom formu „Sećanje na pobednike“ održanom u Ruskom domu u Beogradu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar policije je naglasio da Srbija ne zaboravlja svoje pretke, sistem vrednosti na osnovu kojih su pobedili i po kojima su živeli, ali ni da su bili na pravoj strani sveta, nikada na pogrešnoj.

Ministar Vulin je ukazao da ovo nije samo sećanje na naše pobedničke pretke u Drugom svetskom ratu, već i na naše pobednike iz Prvog svetskog rata.

- Revizija istorije se ne svodi samo na Drugi svetski rat, već se vodi i u vezi sa Prvim. Revizija rezultata Drugog svetskog rata je završena ubijanjem dve sile pobednice Jugoslavije i Sovjetskog saveza i ujedinjavanjem poražene sile Nemačke. Zato danas, kada slušamo da je u redu da se Nemci ujedine, a da Srbi nipošto ne smeju da se ujedine i da srpski svet nikada ne sme da postoji, onda moramo da se setimo suštinske istine da nismo svi isti - naveo je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar Vulin je istakao da ćemo, ukoliko zaboravimo zločine austrougarskog i nemačkog okupatora, dopustiti laž da smo svi isti, da su streljani đaci u Kragujevcu isto što i vojnici Vermahta koji su ih ubijali.

- Ne možemo da prihvatimo glupost koja se danas ponavlja u čitavoj Evropi da su zapravo svi bili nevine žrtve velikih ratova. Nisu i nije istina i nikada nećemo biti svi isti i ne možemo da budemo svi isti. Narodi čiji preci nisu svoje sinove stavili na stranu pobednika neka se ljute na svoje pretke, ali neka nas ostave da budemo ponosni na naše pretke, jer su nas odveli na pravu stranu sveta - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, obraćajući se prisutnim zvanicama u Ruskom domu.

#Aleksandar Vulin