AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije, Enes Buhić, sastali su se danas u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu sa ciljem formalizovanja prvog koraka u realizaciji projekta ,,zelena staza", od zajedničkog interesa.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je danas potpisao ugovor u vrednosti od 21.600.000 dinara koje je Ministarstvo obezbedilo Pokrajinskoj vladi, tačnije Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, namenjen izradi projektno – tehničke dokumentacije u okviru postupka realizacije projekta i implementacije projektnih aktivnosti na koridoru nekadašnje pruge Petrovaradin – Beočin.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Ova staza dužine 17,5 kilometara, predviđena je kao područje posebne namene, tačnije turistički pravac poznat pod nazivom ,,zelena staza“. Za ovaj pravac je iskazano interesovanje za pretvaranje pružne deonice u ,,zelenu stazu“ za pešake i bicikliste.

- Današnje potpisivanje ugovora jeste rezultat zajedničkog rada Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, i ishod je zajedničkog koncepta predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, i ministra Tomislava Momirovića. Formirana je radna grupa sa ciljem realizacije ovog važnog projekta, tačnije za realizaciju tehničke dokumentacije, a potom i izgradnju zelene staze, sa ciljem da se što više razvija ciklo turizam, kao jedan od posebnih vidova turizma, kome Sekretarijat pridaje poseban značaj. Sekretarijat za privredu će formalno-pravno sprovditi postupak javne nabavke za izradu dokumentacije za ovu stazu, nakon čega će uslediti i izvođenje radova - rekao je Ivanišević.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

On je dodao da ovaj poduhvat jasno pokazuje da sinergija dve vlade, Ministarstva i Sekretarijata, daje odlične rezultate.

Državni sekretar, Enes Buhić, i pokrajinski sekretar dr Ivanišević su se usaglasili oko činjenice da je veoma važno da se nastavi dalje ulaganje u infrastrukturu.