AKTUELNO

Centralna izborna komisija tzv. Kosova objavila je konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora za gradonačelnike, koji su na Kosovu i Metohiji održani 17. oktobra.

Prema konačnim rezultatima,kako je saopštio CIK od 38 opština u prvom krugu 17 opština dobilo je gradonačelnike, dok će se u 21 opštini gradonačelnici birati u drugom krugu.

U devet opština sa srpskom većinom pobedili su kandidati Srpske liste dok će se u drugom krugu naći i opština Klokot sa srpskom većinom.

Naime, kako je saopšteno iz CIK-a, prema konačnim rezultatima najubedljiviji uspeh na nedavnim lokalnim izborima zabeležila je Katarina Ristić Ilić kandidatkinja za gradonačelnicu Raniluga koja je dobila stopostotnu podršku glasača.

Za njom je po broju glasova, gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović za koga je glasalo 98,23 odsto birača, sledi gradonačelnik Leposavića Zoran Todić sa 97,85 odsto glasova kao i Severne Mitrovice Milan Radojević koji je osvojio 91,12 odsto.

Srđan Vulović je u Zubinom Potoku osvojio je 83,53 odsto, nova gradonačelnica Gračanice je LJiljana Šubarić, koja je osvojila je 77,93 odsto glasova, Dragan Petković je u Partešu dobio 75,35 odsto, Saša Milošević u Novom Brdu je osvojio 63,90 odsto glasova, dok je Dalibor Jevtić u Štrpcu osvojio 59,70 odsto glasova. U drugom krugu izbora biraće se gradonačelnik Klokora gde je najveći broj glasova – 781, dobio Vladica Bogdanović iz Srpske liste, dok je Strahinja Aritonović ispred GI Srpska narodna sloga osvojio 699 glasova.

Inače, petodnevna predizborna kampanja za drugi krug trajaće od 8. do 12. novembra, nakon čega nastupa izborna tišina.

#Srpska lista