AKTUELNO

"SNS je jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako. Nema zaštićenih! Postoje institucije i, ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara", izjavila je premijerka.

Nadležne službe rade svoj posao, a partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga, izjavila je premijerka Ana Brnabić komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

- Srpska napredna stranka je jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako. Nema zaštićenih! Postoje institucije i, ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara – kaže premijerka.

Sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u slučaju afere Jovanjica bio je, ocenjuje ona, pokušaj državnog udara – „najblaže rečeno“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu – kaže Brnabić.

Cilj ovih medija bio je, ocenjuje ona, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli „šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost“.

Podseća na ekonomske uspehe, otvorene fabrike i rast Srbije uprkos pandemiji koronavirusa...

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno. Sve je postalo dozvoljeno! Kriminalizuje se mladić, na naslovnim je stranama tajkunskih novina i nedeljnika, pripisuju mu da vodi navijačke klubove, da trguje fudbalerima, da je blizak kriminalnim klanovima, a to je, videli smo prethodnih meseci, jako opasno... Sve ovo usmereno je protiv Vučića – kaže premijerka.

Ističe da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsednika.

- Ceo narativ je bio takav! Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti - zaključila je Brnabić.

#Ana Brnabić