AKTUELNO

Ministarka evropskih integracija u Vladi Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Ministarka evropskih integracija u Vladi Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o odnosima dve države, procesu evropskih integracija Srbije, reformama koje se tokom pristupanja EU sprovode, situaciji u regionu i drugim značajnim temama.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Joksimović je podvukla da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, i istakla da nije dobro kreirati atmosferu u kojoj je Srbija stalno pod nekim pritiscima da se odredi, jer je naš strateški cilj jasan - EU integracije.

To potvrđuje i poslednje istraživanje, u kome 49 procenata građana jasno podržava evropski put naše zemlje.

Naravno, kao ne velika zemlja Jugoistočne Evrope, u interesu je Srbije da zadrži i očuva dobre političke i ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, kao i sa svim drugim važnim globalnim silama, a u kontekstu složenih međunarodnih odnosa, naglasila je ministar.

Ponovila je da Srbija visoko ceni principijelnu podršku Rusije o pitanju KiM.

Joksimović je upoznala Čepurina sa procesom evropskih integracija Srbije. On je istakao da Ruska Federacija ceni nastojanja Beograda da sačuva dobre odnose sa Moskvom, u kontekstu složenih međunarodnih odnosa.

Govoreći o situaciji u regionu, Jadranka Joksimović i Aleksandar Čepurin saglasni su da je saradnja uslov njegove stabilnosti i razvoja i da bi svi trebalo da pokažu iskrenu posvećenost tom cilju.

Srbija je, nedvosmisleno pokazala da je promoter regionalne saradnje čime aktivno doprinosi stabilnosti - što je važno za EU, ali i šire, istakla je Joksimović.

#Aleksandar Čepurin

#EU

#Jadranka Joksimović

'