AKTUELNO

Direktorka "Službenog glasnika" prelistavala je dnevnu štampu i komentarisala udarne vesti i događaje koji su ovih dana aktuelni.

Jelena Trivan, direktorka "Službenog glasnika" izjavila je za Televiziju Pink da se sutra otvara 27. knjižara koja će se nalaziti na Terazijama.

- Knjižara je pre svega namenjena turistima i strancima, koji će ovde moći da se upoznaju sa kulturom Srbije. Ono što je još važnija vest jeste da Službeni glasnik ulazi u prostorije nekadašnjeg "Platoa", te se knjige vraćaju i tamo - najavila je Trivan, nadajući se da će ovaj prostor opet biti kulturno sedište mladih.

Pročitajte još: Vučić: Unutrašnji dijalog o Kosovu je odlučujući za budućnost Srbije, do rešenja VRUĆE GLAVE I HLADNOG SRCA

U knjižari na Terazijama će se na spratu, kako je najavila, nalaziti dečji kutak, gde će deca moći da čitaju i prelistavaju knjige, bez obaveze roditelja da ih kupe.

Trivan je, prelistavajući naslove današnje dnevne štampe, izjavila da je najava predsednika Vučića tokom inauguracije da će otvoriti unutrašnji dijalog o Kosovu, istorijski hrabra, jer politika svih lidera u Srbiji je bila da se pitanje Kosova gurne pod tepih i preda nasledniku u amanet.

Foto: TV Pink

Ovo je jako hrabra rečenica i hrabro započinjanje mandata. Ovo dosta govori o opoziciji koja ovu rečenicu nije ni primetila, već se bavila time u koliko sati će doći na inauguraciju i kada će se sakupiti. Ovo dosta govori i o društvu, koje se podelilo na plaćene nacionaliste za koje je Kosovo najskuplja reč i najjeftiniji proizvod i na one koji guraju glavu u pesak kao noj. za mene je veliko pitanje sa kim će Vučić razgovarati o tom dijalogu i koliko političkih partija ima ideju šta treba raditi sa Kosovom - rekla je Trivan za Televiziju Pink.

Ona je rekla da je Vučić istakao ključne stvari - razgovor sa SAD, malenkost svog značaja, koja ne treba da nas obeshrabri, jer sviđalo se to nekome ili ne, Srbija je regionalna sila.

Pročitajte još: ZAEV: Razjasnio sam sve nesuglasice s Vučićem

- Očekujem mnogo demagogije kako bi se skupili sitni politički poeni, ali se nadam da Vučića neće obeshrabriti ono što govore ljudi koji o politici nemaju pojma - rekla je Trivan.

Kada je reč o novoj administraciji SAD i predsedniku Trampu, ona smatra da on često ume da iznenadi, te da ni sam ne zna šta će sa najvažnijim pitanjima kao što je Sirija, ali da se njegova politika, nada se, neće loše odraziti na Srbiju.

Foto: TV Pink

Kada je reč o ruskom humanitarnom centru i navodnoj uceni Evropske unije da Srbija ne može da postane članica sa "ruskom bazom", Trivan smatra da je ovaj uslov besmislen, te da nije reč o bazi, već o humanitarnom centru.

- Najpogrešniji put ka EU bio bi kada bismo na cilj stigli ucenama i gubljenjem sopstvene politike i identiteta - ističe Trivan.

Kada je reč o naslovu dnevnog lista "Informer" da Saša Janković sprema Vlada Georgijeva za gradonačelnika Beograda, ona smatra da će na narednim izborima biti svejedno da li se neko razume u politiku ili ne, a da će program kandidata biti Ustav Republike Srbije, a zanemaruju da je taj program obavezujući za svakog građanina Srbije.

Foto: TV Pink

- Gradonačelnici će da pevaju, sviraju, a niko neće znati da napiše budžet ili slično. To govori o ozbiljnosti kojim se oni bave - istakla je Trivan.

#Aleksandar Vučić

#Jelena Trivan

#Kosovo

'