AKTUELNO

Predsednik Srpske liste Goran Rakić se nakon glasanja na biračkom mestu u Tehničkoj školi u Kosovskoj Mitrovici obratio novinarima i tom prilikom je rekao da su prema njegovim informacijama sva biračka mesta otvorena na vreme, kao i da su građani masovno izašli na glasanje na ovom biračkom mestu.

– Prema informacijama koje ja imam, sva biračka mesta su otvorena na vreme, svi vbirački centri su otvoreni na vreme i glasanje protiče u najboljem redu. Kao što i sami možete videti i uveriti se, građani opštine Severna Mitrovica od ranih jutarnjih časova u masovno velikom broju rkenuli su ka biračkim centrima da daju svoj glas, tj. da iskoriste svoje biračko pravo i podrže svoje kandidate za gradonačelnika i kandidate za odbornika. Pozivam sve građane koji nisu iskoristili jutros to svoje pravo da u toku dana prošetaju do biračkih centara, iskoriste svoje biračko pravo i podrže svoje kandidate. Naravno, uz poštovanje svih preporuka zdravstvene struke, tj. poštovanje svih epidemioloških mera.

Foto: kosovo-online

Na pitanje kakva su njegova očekivanja od izbora rekao je da očekuje ubedljivu pobedu.

– Pošto je predizborna ćutnja, ako me pitate šta mislim, očekujem ubedljivu pobedu – rekao je Rakić.

Nakon izjave Gorana Rakića, obratio se kandidat za gradonačelnika u opštini Severna Mitrovica Milan Radojević.

– Izborni proces protiče u najboljem redu uprkos izazovima i poteškoćama koje smo imali prethodnih dana. Nadam se da će izborni proces proteći u najboljem redu, da će građani reći svoje na izborima i da ćemo na izborima odbraniti svoje pravo za slobodu govora, odbraniti svoje pravo na naše pismo, odbraniti svoje pravo za slobodu kretanja – poručio je Radojević.