AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Štrpca Dalibor Jevtić rekao je da će Srbi na Kosovu i na nedeljnim lokalnim izborima pokazati “koliko je jak srpski inat kada im se ugrozi pravo na život”.

Jevtić je u emisiji "Odmotavanje" na TV Vesti rekao da je ubeđen da će srpski narod u nedelju dati odlučan odgovor onima u Prištini koji su mislili da će Srbe isprovocirati da ne izađu na lokalne izbore i na taj način im ugroziti „život, položaj, ali i interese Srba na Kosovu i Metohiji“.

„Srpski narod vidi da su država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić jedini koji mogu da zaštite interese našeg naroda na ovim prostorima i u tom kontekstu je Srpska lista tu da bude politički bedem odbrane tih interesa. Zato je važno da na predstojećim lokalnim izborima, kandidati Srpske liste pobede u svim opštinama u kojima Srbi čine većinu, a u onima u kojima to nije slučaj, da osvoje određeni broj odborničkih mandata kako bi se na institucionalni način zaštitili nacionalni i interesi srpskog naroda na ovim prostorima“, rekao je Jevtić.

Foto: TV Vesti

On je ponovio još jednom ponovio da je siguran da će Srpska lista u nedelju odneti još jednu pobedu.

„Ne zbog političkih programa i zbog toga što je u pitanju neka politička stranka, već zbog toga što svi znaju da je Srpska lista državni projekat države Srbije i kao takva štiti interese srpskog naroda. Zato je važno da Srpska lista u nedelju ubedljivo pobedi kako bi nastavili da održavamo tu vezu sa državom Srbijom“, navodi Jevtić.

Prema njegovim rečima, postoje brojni problemi koje treba rešavati u narednom periodu, ali je, kako kaže, čvrsta veza sa državom Srbijom najvažnija stvar.

„Zajedno ćemo sa državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da rešavamo sve probleme, a kada je opština Štrpce u pitanju imamo određene projekte koji će se realizovati nakon ovih izbora. Imamo rešenje za sve nezaposlene na teritoriji ove opštine, ali ljudi koji u nedelju izađu na izbore moraju da glasaju za Srpsku listu, kako ne bi dozvolili da Aljbin Kurti ostvari svoje ciljeve“, zaključio je Jevtić.

Autor: