AKTUELNO

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović, saopšteno je juče iz Višeg suda.

Branko Radun politički analitičar objašnjava da se o "ubistvu na šinama" već dugo govori, gde je, kako je naveo, došlo vreme da se dođe do sudskog epiloga.

- Videli smo malo jasnih izjava od strane Tužilaštva, dosta je uključena javnost, ali ovaj slučaj polako izlazi na površinu - rekao je Radun.

Demo Beriša predsednik Matice Albanaca Srbije objašnjava da je u ovom slučaju, najpre bila u pitanju ucena predsednika Republike, a onda su krenuli suprotnim pravcem, i napadali su mu porodicu tri godine unazad.

- MUP će imati štetu, jer dugo niko neće imati poverenja u organe države, od načelnika, državnih sekretara... Ovde niko neće moći da izbegne odgovornost - kaže Beriša.

On dodaje da treba podržati ovu akciju, i pustiti profesionalni deo, da odradi posao. On je istakao da treba omogućiti da se ljudi koji nešto imaju da kažu, ispričaju svoju stranu priče.

Foto: TV Pink Printscreen

Adam Šukalo narodni poslanik objašnjava da je hapšenje Dijane Hrkalović ono što će odmotati druge slučajeve, nešto što će dati podstrek i nova hapšenja, gde će se doći do onog ko je pokrenuo celu priču, navodeći da je ovo nešto od presudne važnosti.

- Sve informacije koje su dolazile od nje, ugrožavale su život predsednika. Sve stvari će na kraju biti otkrivene, i mnogi koji su uplašeni će progovoriti, ali ovo klupko će se odmotati - kaže Šukalo.

Dejan Miletić predsednik Centra za proučavanje globalizacije ističe da, kada je u pitanju država Srbija, najvažnije je da se okrije institicualni deo Srbije, jer je to glavna tačka.

- Imaćemo za koji dan nove informacije. Zna se ko je šta radio, kako se radilo, ali prljavština unutar MUP - a, i ta mreža, to treba da se otkrije, i odgovori moraju da budu prisutni. To je obaveza države, i drago mi je što je krenulo da se razračunava sa tom hobotnicom - naveo je Miletić.

Autor:

#Dijana Hrkalović

#Hapšenje