AKTUELNO

U sklopu razgovora sa interno raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković večeras je obišao Kraljevo, saopšteno je iz Kanceelarije za KiM.

Petković je sa raseljenima razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda. Pored Petkovića skupu su prisustvovali i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Bogdan Đurović.

Petković im je preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različitih nedaća morali da napuštate prostor Kosova i Metohije i da ste u Kraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever KiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu, jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini - istakao je Petković.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je naveo da će toga dana na KiM biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo. Prethodno, Petković je sa saradnicima obišao interno raseljene u Smederevu, Jagodini i Kragujevcu.

#Petar Petković