AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević kaže da se juče na severu Kosova i Metohije dogodilo najstrašnije šiptarsko nasilje kako bi se zaplašili Srbi i napustili svoje domove.

Vučićević je rekao da je ovo sve ideja premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je, kako dodaje glavni urednik Informera, dobio podršku Britanaca. Dodaje i kako se ratu raduje samo lud čovek, da Srbiji ne treba rat, ali da će naša zemlja reagovati po Rezoluciji 12 44 ukoliko dođe do pogroma ili ubistva Srba.

Foto: TV Pink Printscreen

Naravno da tu nema nikakvog šverca, to je najstrašnije šiptarsko nasilje da se Srbi zaplaše i napuste Kosovo. Ovo je sve samo ideja onog ludaka Kurtija. Imao je podršku Britanaca, iz Londona mu je rečeno to da radi, on je sproveo svoju volju i naređenje. Mi smo rekli šta smo rekli, sada ćemo da vidimo da li na tom zapadu ima normalnih ljudi ili žele sukobe. Ne možemo mi da pobegnemo od rata, ako neko hoće da nam nametne to. Ratu se raduje samo lud čovek, nama rat ne treba. U slučaju nekog pograma, ubistava Srba i ostalo, bezbednosne snage Srbije reagovaće po članu Rezolucije 12 44 - kaže Vučićević za Novo jutro.

Foto: TV Pink Printscreen

"SRBI KRIVI JER SU JELI PLAZMU!"

Vučićević se osvrnuo i na ranjavanje Srbina Srećka Sofronijevića, koji je i dalje životno ugrožen kako su lekari saopštili jutros. Rekao je i kako bi ishod bio fatalan da je metak otišao nekoliko centimetara gore ili dole, a zatim je Vučićević istakao i kako je neverovatno da su Srbi krivi jer jedu Plazmu.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo juče što smo gledali to može da bude jedino najstrašnije nasilje. To nasilje na posredan, pokvaren način, podržavaju neki centri moći iz Beograda, to je strašno. Britanci i dobar deo EU hoće da zacementiraju tu lažnu državu Kosovo. Neki kažu da je teško i jeste teško. Da je juče ovaj metak pogodio u leđa Srećka Sofronijevića, da je otišao samo nekoliko cm gore ili dole, Srećko bi bio mrtav. Vidite kako oni namerno pucaju u stambene objekte. Neverovatno je da su krivi Srbi jer jedu Plazmu - priča Vučićević.

Glavni i odgovorni urednik "Informera" osvrnuo se i na izvrešavanje medija tokom jučerašnje situacije na Kosovu i Metohiji. Istakao je kako je jedino TV Pink juče pokazala brigu o Srbima na Kosovu i Metohiji tokom specijalnog popodnevnog programa. Takođe, komentarisao je i pisanje portala Klix.ba, kao i naslove u medijima Dragana Đilasa.

Foto: TV Pink Printscreen

Svaka vam čast juče na programu, mi smo juče videli RTS koji se ponaša kao da se ništa ne dešava. Jedina televizija u Srbiji koja je pokazala brigu o Kosovu je Pink! U celom naslovnom bloku Danasa se nigde ne spominje reč "Srbin", ima da je rađen "građanin" Srećko Sofronijević. Klix.ba, slušajte naslov: "Vučić grizao usne i pravio grimase, ne podnosi kada nije u centru pažnje". O čemu se radi? - kaže Vučićević i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Oni su izveštavali sa ovog sastanka i onda su prokomentarisali trenutak kada je direktor Trepče krenuo da se raspravi s onim momcima sa Kosova i onda je u tom trenutku predsednik pokušao da ih smiri. I oni hoće da kaže da je Vučić neki psihopata, a to je laž! Zamislite da to nije prenošeno kod vas, ko zna šta bi oni još napisali i izmislili. Juče je bio najteži sastanak predsednika Vučića u njegovom životu. Ovaj tekst je pisan u Beogradu, da li Nova S ili Direktno, a onda ga je Klix.ba preneo - dodao je Vučićević.