AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je juče bio težak dan nakon što je policija Kosova upala na sever i ranila jednog Srbina.

Kaže i kako je za jučerašnja dešavanja isključivo odgovoran premijer Kosova Aljbin Kurti, kao i svi oni koji ga podržavaju.

Bio je težak dan! Mi smo se brinuli da li će ovaj sprski dečak, mladić preživeti, pucali su u telo, hteli su da ga ubiju. Zaista težak dan, vi ste videli srpski narod koji tamo samo živi. Kurti, takvu kukavicu nikada videli nismo. Za sve što se dešava odgovornost snosi isključivo Kurti i oni koji ga podržavaju - kaže Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Vulin je rekao i kako juče nije bilo nijednog razloga za onakva dešavanja, kao i da Đilasovi mediji šire laži. Dodao je i kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio test.

Takve gluposti slušate sad, da Srbi su napali goloruke pripadnike policije sa tenkovima. Još uvek ne mogu da verujem i da naši mediji šire laži, ovi Đilasovci kažu: "To je bila akcija protiv krijumčara". Vučić je juče položio test. Sve dnevno-političke odluke će zaboraviti, ali pamti će šta ste odlučivali o Kosovu. To je istorija. Juče nije bilo nijednog jedinog razloga da se ono desi - dodaje Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Vulin je podestio da je Vučić juče saslušao probleme Srba na Kosovu, kao i da je stao uz njih. Dodaje i da je predsednik reagovao kao veliki državnik i pokjazao da ume da izdrži teške udarce i teške odluke.

Foto: TV Pink Printscreen

Srbe je juče saslušao predsednik Vučić i ostao uz njih, svako je mogao da kaže ono što je rekao. Vučić im je rekao, ono što ceo svet mora da upamti, da se nasilje ne sme i više se neće dešavati na Kosovu i Metohiji. Ako budemo ušli u tu borbu, mi ćemo pobediti i kao što je predsednik rekao Žandarmeriji: "Učinićemo sve da ne budete iskorišćeni, ali ako izdam naređenje, neću vas povlačiti". Dakle, poruka predsednika Vučića je poruka državnika, on je pokazao da je državnih, da ume da izdrži i teške udarce i teške odluke. Svako od nas je juče razmišljao: "Ma, da pustimo Vojsku, da završimo sa tim", ali ne! Vučić je razmišljao i pokazao da je državnik! - priča Vulin.