AKTUELNO

Jučerašnja dešavanja na Kosovu i Metohiji su nedopsutiva, kaže glavni urednik lista "Objektiv" Duško Vukajlović i podseća kako je ovo bio sedmi napad u kom je ranjen Srbin Srećko Sofronijević.

Vukajlović kaže i kako su dešavanja od juče kap za prelivenu čašu, a zatim i ističe kako su Srbi juče od predsednika Aleksandra Vučića mogli da čuju samo ohrabrujuće poruke. Smatra i kako je Kurti, želeo da pokaže "svoju snagu" pred izbore koji su u nedelju.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo što se juče desilo, oni su napravili nešto što je nedopustivo. Ovo je bila kap koja je prelila čašu, ovo je 7 napad. Ono što su juče Srbi mogli da čuju od predsednika je ohrabrujuće, Kurti je ovim hteo da pokaže svoju snagu pred izbore u nedelju - kaže Vukajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost za Pink govori kako je Srbija u obavezi da poštuje rezoluciju 1244, kao i da je poziv predsednika Vučića upućen specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku obuzdao jučerašnja dešavanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo u obavezi da poštujemo rezoluciju 1244 i intervencija predsednika Vučića kod Lajčaka je obuzdalo ovo juče. Oni su ovim hteli da izazovu, a to uparno rade, ishitrenu i emotivnu reakciju Srbije, da se možda interveniše u punom kapacitetu. Jako je teško to ispratiti. Ti ljudi su u velikom problemu, međutim, svaka ishitrena reakcija Srbije koja bi izašla iz okvira rezolucije 1244, onda bi rekli: "Evo dokaza da je Srbija izazvač problema", to žele Albanci sa Kosova - govori Karanović.