AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je srpska policija značajno ojačala i da je stopa kriminala u padu.

- Kriminal je svuda u padu. U Beogradu, što je neverovatno, u padu je i do 40 odsto u različitim oblastima. Neobično mi je koliko je bolje - rekao je Vulin za Pink i pohvalio policijske operativce.

Padaju narko dileri svaki dan, imali smo iznudu od 60.000 evra u Somboru, to je bila ozbiljna kriminalna banda, sve smo ih pohapsili. Ako možete da srušite najmoćniji, najsuroviji, najbogatiji i najbrojniji klan šta drugi da očekuju? Kriminalci to znaju.

O slučaju Jovanjica

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve što se dešavalo po pitanju Jovanjice nema nikakve veze sa izvršiocem dela i sa sudskom odlukom. Mene kao ministra policije na zanima šta će sud da odluči, mi smo iz policije dužni da utvrdimo istinu i da je predamo tužilaštvu - rekao je Vulin.

Vulin je istakao da nije tajna da u našoj zemlji postoji snažan strani faktor, koji je i vlasnik medija i svi znaju da je vlasnik N1 jedan od bivših šefova CIA, to nije tajna.

Kada je već tako, mi se čudimo što neki mediji imaju potrebu da lažu i koriste se u političkoj borbi. Opozicija nema neko poverenje građana, pa njihov posao preuzimaju mediji i ne pokušavaju da budu objektivni i da kažu istinu - kaže ministar.

- Sve što ta takozvana elita radi, kada nas pošalje u logore, neće nas biti da im smetamo, posebno na izborima - rekao je Vulin.

Stiže naoružanje i iz Francuske

Foto: TV Pink Printscreen

- Stići će naoružanje iz Rusije, to je potpisano već godinama unazad. To nije ništa novo - rekao je Vulin i istakao da je reč o kontinuiranom snaženju srpske vojske i policije i srpske države.

Za to je najzaslužniji predsednik Vučić. Njegovi lični kontakti sa Putinom su nam pomogli da nakon jednog perioda nepoverenja prema Rusiji i Ruske Federacije prema nama uspostavimo saradnju. Zaboravili su da kažu da nabavljamo oružje iz Francuske i da očekujemo značajnu isporuku. Politika Vučića je multipolarna gde god Srbiji nešto odgovara hoćemo da imamo način da to nabavimo i da zemlja bude jača i zaštićenija.

#Aleksandar Vulin