AKTUELNO

Zašto u Narodnoj skupštini i u lokalnim parlamentima i osobe sa invaliditetom ne bi bile zastupljene barem u onom procentu u kome su u punoletnoj populaciji Srbije zastupljene, zapitao je Kulačin.

- Dok se u vezi sa predstojećim izborima vode "velike igre" između stranaka vlasti i opozicije, malo ko se, kao poslanička grupa "PUPS - Tri P", setio onih malih, nedovoljno vidljivih naših sugrađana, posebno ako se radi o osobama sa invaliditetom. – izjavio je član predsedništva Srpske lige Danijel Kulačin.

Kako je Zakonom o izboru narodnih poslanika definisano da izborne liste moraju da imaju 40 odsto manje zastupljenog pola, zašto u Narodnoj skupštini i u lokalnim parlamentima i osobe sa invaliditetom ne bi bile zastupljene barem u onom procentu u kome su u punoletnoj populaciji Srbije zastupljene, zapitao je Kulačin.

- To bi praktično značilo da bi se, ukoliko se donesu dopune Zakona na ovu temu, u Skupštini Srbije našlo 30 poslanika (od ukupno 250),osoba sa invaliditetom, s obzirom da je među nešto više od šest i po miliona birača njih oko 700 hiljada osoba sa invaliditetom. – istakao je Kulačin i dodao:

Ukoliko Vlada Srbije bude razmatrala ovaj predlog PUPS, i Srpska liga će podržati taj predlog, i na taj način pokazati da i ugrožene kategorije stanovništva imaju pravo da osim toga što imaju pravo da biraju imaju pravo i da budu birane.

#Danijel Kulačin