AKTUELNO

Potpredsednik Narodne skupštine i funkcioner PUPS-a Stefan Krkobabić rekao je da poboljšanje ukupnog društvenog i socio-ekonomskog položaja osoba sa invaliditetom je imperativ vremena u kome živimo.

- Pored ostalog, potrebno je i da se izmeni i dopuni izborno zakonodavstvo u smeru obezbeđivanja prava osoba sa invaliditetom, da budu birani i ravnopravno zastupljeni u najvišem predstavničkom i zakonodavnom telu na državnom nivou, ali i u organima lokalne samouprave - rekao je Krkobabić i dodao:

- Prema dostupnim podacima osobe sa invaliditetom koje bi mogle da budu birane u organe lokalnih jedinica samouprave ili u parlament čine 12 odsto biračkog tela.

U skladu s tim, Stefan Krkobabić predlaže:

- Imajući u vidu sadašnji broj od 250 poslanika Narodne skupštine Srbije, ukoliko bismo želeli da osobe sa invaliditetom budu odgovarajuće zastupljene u ovom najvišem državnom domu, bilo bi potrebno da među poslanicima bude barem isti procenat osoba sa invaliditetom, tj. da u skupštinskim klupama bude 30 osoba sa statusom osoba sa invaliditetom - istakao je Krkobabić.

#Stefan Krkobabić