AKTUELNO

Bojan Stević, član Glavnog odbora SNS-a, kaže da u vreme Milivojevića i njegovog šefa Dragana Đilasa, u vreme tog najvećeg pljačkaškog poduhvata na budžet Srbije, Beograda i Lazarevca, su građani mogli samo da sanjaju mašine za asfaltiranje, vodu i asfaltirane ulice, jer toga u Lazarevcu nije bilo.

Štaviše, dodaje Stević, u Lazarevcu je poznata Đilasova rečenica "zašto da se ulaže u Lazarevac i okolna sela, kada na Novom Beogradu ima više glasača u soliteru". E tako je Đilas brinuo o Lazarevcu i Lazarevčanima.

- Čemu ta Đilasova naknadna pamet za Lazarevac i vodu u ovom trenutku, kada je to problem koji postoji decenijama i Đilas nije ni pokušao da ga reši kada je za to imao priliku. Za razliku od Đilasa i njegovih poltrona, odgovorna vlast predvođena Srpskom naprednom strankom ozbiljno i sistemski rešava problem koji nesposobni Đilasovci čak nisu ni pokušali da reše - poručuje Stević.

Trenutno je u procesu, nastavlja Stević, nabavka za izgradnju tri bunara na izvorištu sa kompletnom opremom, što će povećati kapacitet vode za 30 litara i samim tim obezbediti dovoljnu količinu vode za redovno snabdevanje naše opštine vodom. Takođe, pored izgradnje tri bunara očekuje nas zamena dela magistralnog cevovoda, čime se rešava i problem dotrajale mreže.

Foto: Beograd.rs

- Jasno je svima da bi Đilas ponovo na grbači Lazarevčana da povećava konto na svojim računima, ali im građani to ne dozvoljavaju i to se vidi po izbornim rezultatima iz izbora u izbore. Zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, zahvaljujući odgovornim ljudima u Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu danas se u Lazarevcu radi i gradi, danas se u našu opštinu ulaže jednako kao i u bilo koju drugu u gradu, danas Beograd više nije samo krug dvojke kao u vreme Dragana Đilasa - poručio je Stević.

Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, podseća Stević, voda je stigla do Lazarevačkih sela Vrbovno i Stepojevac, u narednim danima počinje izgradnja sekundarne vodovodne mreže za tri sela (Mirosaljci, Arapovac i Strmovo), kao i primarni cevovod za jug opštine za još pet sela.

- Građani Lazarevca s pravom sumnjaju u lažnu brigu Đilasa i njegovih plaćenika za našu opštinu i gde stiže voda, jer kada su trebali i mogli o tome da vode računa nisu bili baš česti posetioci naše opštine, a danas dolaze da lažu i mažu oči narodu, ali narod pamti i zato ćete posle narednih izbora završiti na smetlištu političke istorije - zaključio je Stević.