AKTUELNO

Zoran Tomić, narodni poslanik, kaže da su kriminal i korupcija pojmovi koje pripadnici bivšeg tajkunskog režima najbolje poznaju. Iz ličnog iskustva.

- Sami su u kriminalu i korupciji ogrezli. Od Srbije su napravili prćiju i kao kartel vladali njome. Reketirali su svakoga koga su stigli, a institucije su pretvorili u svoje instrumente za pljačkanje građana Srbije. Danas kad Aleksandar Vučić samo pozove institucije da rade svoj posao, da sudije i tužioci ne budu kao u tajkunsko vreme produžena ruka stranke, već da se utvrdi i objavi samo istina, nervoza u redovima mafije, njenih "opozicionih medija" i "opozicionih političara", sve više raste - kaže Tomić.

Marinika, Borko, Aleksić, onaj što bi da šalje SNS u logore, sve same udarne pesnice Đilasovog gneva i tajkunske nervoze se oglašavaju zajedno sa brigadama botova uvek kad im se gazda oseti ugroženim jer istrage napreduju, jer država radi svoj posao i kad god neki pipak od te kriminalne hobotnice biva isečen, oni istovetno udaraju, dodaje Tomić.

- Udaraju po Aleksandru Vučiću, čoveku koji je odlučan da se istina istera do kraja i da se sa kriminalom obračuna jednom za svagda. Kad god Vučić govori o toj borbi i toj istini, oseti nervozu onaj ko se plaši da je otkriven još neki pipak njegove kriminalne hobotnice, da će se otkriti istina o svim kriminalnim vezama i odmah se kao po komandi kreće u juriš. Ne štedi se niko, a najmanje porodica predsednika Vučića, sve sa ciljem da se pažnja javnosti skrene sa istine i stvore uslovi za isplanirani lov u mutnom. Jasno je, to je lov na glavu Aleksandra Vučića - poručuje Tomić.

Ta "brižna" opozicija, dodaje Tomić, zbrinuta u tajkunskoj firmi od opljačkanih narodnih para, pokazala je šta ima. Navikli da organi rade po njihovom diktatu, da sudije i tužice biraju u svojoj stranci, policajcima uzimaju posao ako i zaustave bahate žute tajkune, nastavlja Tomić.

- Cela ta kriminalna žuta hobotnica treba i mora da bude razmontirana. Da saznamo sve njihove veze sa kriminalcima, razloge zbog kojih su toliko nervozni pred istinom, od koga dobijaju uputstva za prljave napade, kao i izvore finansiranja da pišu i izmišljaju gluposti. Neće ovde uspeti u spinovanju javnosti. Istina mora da pobedi. Mora, jer samo tako nećemo dozvoliti da Srbija ponovo bude prćija za žute tajkune i kriminalce, da sa njom rade šta požele - zaključuje Tomić.