AKTUELNO

Srbija treba da učini sve da odoli provokacijama Prištine i da ne ulazi u sukobe, izjavio je danas potpredsednik GO SNS Aleksandar Šapić i naveo da odgovoran državnik i političar treba da iscrpi sva sredstva kako bi izbegao sukobe, čak i ako ga, kako kaže, optužuju da nema dovoljno hrabrosti.

- Treba odoleti provokacijama i učiniti sve da ne dođe do sukoba, jer ako se desi da vas neko uvuče u sukob i da nemate drugi izlaz, imate moralno i svako drugo pravo da iz tog sukoba tek tako ne izađete - rekao je Šapić za "Novo jutro" komentarišući optužbe prištinskog premijera Aljbina Kurtija da su za krizu na KiM najodgovorniji Srbija i predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Naglasio je da se poslednjih godina stvara nova savremena politika zemlje čiji je utemeljivač predsednik SNS, a zahvaljujući kojoj je, kako kaže, Srbija danas vojno i ekonomski daleko snažnija nego pre nekoliko godina , ali i diplomatski daleko uticajnija i gepolitički pozicionirana na potpuno drugačiji način.

- Imamo komunikaciju čak i sa državama sa kojima imamo dijametralno suprotne stavove, Vučić ima kontakte i sa državnicima sa kojima ne može da nađe nijednu zajedničku tačku. Imamo politiku koja se bavi nacionalnim osvešćivanjem i identitetom, otvoreno se bavimo srpskim narodom, a ne samo građanima Srbije i to je potpuno novo - rekao je Šapić uz ocenu da Srbija treba da nastavi sa tom politikom.

- Ako nastavimo da ekonomski jačamo i gradimo kvalitetne odnose sa regionom i svetom,ako budemo imali stabilno finansijsko tržište i stabilnu političku situaciju , onda će i zemlje u regionu, koje Srbiju doživljavaju kao problem, promeniti stav prema nama jer će videti da im se isplati da imaju dobre odnose sa našom zemljom - naveo je Šapić.

#Aleksandar Šapić