AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će boraviti u Srbiji danas i sutra, saopšteno je iz pres-službe predsednika Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, doček na aerodromu u popodnevnim časovima i sastanak dvoje zvaničnika snimaće zvanične ekipe dve delegacija, dok će video i foto-materijal dočeka i početka sastanka biti naknadno prosleđen svim medijima.

Iz Pres-službe predsednika Srbije poručili su da će program posete Fon der Lajenove za drugi dan njenog boravka u Srbiji biti naknadno dostavljen medijima.

Beogradski mediji objavili su da će Fon der Lajenova sutra sa Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10, kao i da je planirano da prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira /Niš-Priština/, koji se radi uz finansijsku podršku EU.

Uoči posete Beogradu, gđe je planirano da se sastane i sa premijerom Srbije Anom Brnabić, Fon der Lajenova će u Prištini razgovarati sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Predsednica Evropske komisije je zvaničnu posetu zapadnom Balkanu počela juče u Tirani.