AKTUELNO

Jelena Milić za TV Vesti objašnjava da je Mioslav Lajčak trenutno u nezavidnoj situaciji, jer treba da predstavlja objedinjen stav EU, jer EU nema takav stav. Ona je dodala da bi bilo jako dobro da se pregovarači susretnu međusobno i da se napravi neka vrsta pomaka iz napete situacije, koja vrlo lako može da dovede do konflikta.

Kako dodaje, Srbija treba da insistira da se ROSU odmah povuče, i da nikakve promene ne može biti uz primenu sile, koja je nepotrebna.

Ona je istakla, da Srbija kao međukorak ili neku vrstu ustupka može da učini, tako da to ide u pravcu duha o slobodi kretanja i onoga što zagovara Otvoreni Balkan, kao i to da privremene institucije na KiM naprave neku vrstu ustupka.

Foto: TV Vesti

- Od početka pregovora, Amerikanci su bili u pozadini. Oni nikada nisu sedeli za stolom, kada su u pitanju pregovori EU, ali će se Eskobar susresti sa Lajčakom, ali mislim da će se možda videti i sa predstavnicima Beograda i Prištine - navela je Milić.

Govoreći o Ursuli Fon der Lajn, Milić ističe da će biti problema sa zajedničkom izjavom sa Samita koji će biti održan početkom oktobra., jer je suština da su zemlje članice te, koje su protiv govorenja o evropskoj perspektivi Balkana.

Kako dodaje, EU je sebi napravila problem, jer se ključni elementi ne ispunjavaju, govoreći konkretno o formiranju Zajednice srpskih opština.

Foto: TV Vesti

DEŠAVANJA NA JARINJU

- Danas smo videli da su strani izaslanici iz SAD dolazili, gde su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da ono što je uloga Kejfora ispunjena u potpunosti. Mi nemamo incidenata koje zbog kojih bi gtrebalo da se interveniše. Rusija danima širi dezinformacije o ulizi Kejfora, govoreći da oni šire antisrostvo, a naš ministar Spoljnih poslova je izrazio zadovoljstvo o ulozi Kejfora, što je jako dobro - dodala je Milić.

Milić je potom dodala da treba paziti, da se u opasnoj ulozi narativa ne pretera.

- Mislim da je tu jedna fina linija koja mora da se pazi. Vučić je ponovio da moramo da znamo koliko su nam ruke vezane. Mislim da je nama jačanje poverenja sa Kejforom i sa NATO najpotrebnije - podvukla je Milić.

- Plašim se da ne budemo žrtve državnih i nedržavnih strana - objasnila je MIlić potom.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: