AKTUELNO

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila 10 lica u južnoj Kosovskoj Mitrovici, osumnjičenih za napad na nekoliko osoba.

"U ponedeljak oko 16 časova, policijskoj stanici 'Jug' u južnoj Mitrovici, prijavljen je incident u ulici Mbretereša Teuta u kome je učestvovalo više osoba. Policijske jedinice su odmah preduzele istražne radnje i identifikovale i uhapsile 10 osoba osumnjičenih da su umešane u napad“, navodi se u saopštenju policije, koje je preneo portal Arbrešinfo.

Preliminarna istraga je pokazala da je u inicidentu učestvovalo 11 osoba koje su pozvale policiju i 10 osumnjičenih muškaraca, od kojih dva maloletna lica. Svi osumnjičeni su uhapšeni, prenelo je Kosovo onlajn.

Do incidenta je došlo u blizini kancelarije Ministarstva poljoprivrede gde su se nalazili povređeni kojima je ponuđena medicinska pomoć, a koju su odbili, rekavši da im nije potrebna.

Za incident su zadužena dva tužioca srpske nacionalnosti, a slučaj se istražuje zbog krivičnog dela 'napad'.

"Osmorici osumnjičenih je izrečena mera policijskog pritvora i otvoren je slučaj protiv dva maloletnika", navodi se u saopštenju policije.

Prethodno je Kosovo onlajn objavilo da je grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta danas u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu.

Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako prenosi Kosovo onlajn, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

#Kosovska Mitrovica