AKTUELNO

Narodni poslanik Ljubomir Marić već nekoliko dana boravi na Jarinju, odakle javlja da se situacija menja iz sata u sat,.

"Osmi dan su Srbi na KiM na blokadama. Situacija je trenutno mirna, ovde narod konstantno cirkuliše. Jedni odlaze, drugi dolaze. Narod je rešen da čvrsto stane iza poziva Srpske liste, popuštanja nema. Specijalne jedinice Rosu su pokazale sve najgore prema svima ovde, strašne provokacije su bile, a narod na njih ne naseda. Čvrsti smo i odlučni da ostanemo u svojim protestima, dokle god ne bude odgovor Međunarodne zajednice. Hoćemo da čujemo kada će početi sa formiranjem Zajednica Srpskih opština, osam godina čekamo na to. Srca su nam puna kada vidimo snagu naše države” rekao je Marić.

Navodeći da je Srbija jaka zemlja i pored gorkog iskustva iz ranijeg perida, Marić je rekao da srbi ništa loše ne rade, nikakvim se provokacijama ne služe, a uperene su im duge cevi. Kako je rekao, od velikog značaja je podrška vojske Srbije koja je stala uz narod, i pored nenormalnih poruka Međunarodne zajednice da se obe strane povuku i smire.

"Srbi samo traže svoja prava", poručio je Marić.

#Ljubomir Marić