AKTUELNO

Politički aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković posetio je Srbe koji protestuju na Jarinju, pružio im podršku i poručio da izdrže, javlja reporter Kosovo onlajna.

“Poruka je da smo mi jedan isti narod i da niste sami. Isto kao što ni mi nismo bili sami za vreme odbrane svetinja u Crnoj Gori. Vi ste nam tada pružali podršku širom Kosova i Metohije, širom svih srpskih zemalja”, rekao je Dajković za Kosovo onlajn.

Naveo je da su se odlučili na ovaj skroman, ljudski gest, da dođu da posete Srbe na Jarinju.

“Odlučili smo da dođemo, da vam stisnemo ruku i da vam kažemo da izdržite. Najlakše je slati podršku iz tople kuće, sa Fejsbuka i Tvitera. Treba biti čovek i doći, pa makar i nakratko”, kaže Dajković, koji se na Jarinju video i sa potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem i gradonačelnikom Severne Mitrovice Milanom Radojevićem koji su sa građanima.

Naveo je da nije za poređenje situacija u Crnoj Gori i na Kosovu, da u Crnoj Gori ipak žive u miru, a da Srbi na Kosovu žive pod konstantnim terorom i pritiskom i od međunarodne zajednice, ali i od sugrađana.

“Zbog toga smatram da je nama, ipak, situacija malo lakša, a da je vama mnogo teža. Srpski narod je navikao na pritiske poslednjih decenija i godina. To je jedna globalna propaganda celog sveta koji se urotio protiv nas i što neko kaže ‘da je Srbin biti lako nas to ne bi zapalo’”, rekao je Dajković.