AKTUELNO

Policijske jedinice koje su raspoređene na nekoliko punktova na severu Kosova u blizini prelaza Jarinje i Brnjak opremljene su teškim naoružanjem, koje se razvrstava u dugo i kratko oružje.

Građani sa severa Kosova su se okupili na Jarinju u znak protesta zbog odluke Ministarstva unutrašnjih poslova o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim tablicama koja ulaze na teritoriju Kosova.

Policijski timovi Jedinica za specijalne intervencije „FIT“ naoružani su snajperima, kalašnjikovima, mitraljezima, dugim puškama, ali i kratkim oružjem, koje je primarno za svakog policajca, piše portal Kalkso.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Pinka, Bojan Dacović nalazi se na KiM, u blizini administrativnog prelazu Jarinje, ističući da je situacija trenutno nepromenjena.

Kako je istakao, za sada je situacija mirna, ali se i dalje oseća napetost.

Dacović je dodao da je jedini incident koji je do sada zabeležen upravo onaj od prvog dana, kada je policija bacala suzavac, a da se posle toga nikakva vrsza incidenata nije događala.

Foto: TV Pink Printscreen

On je objasnio da je, kada je u pitanju blokada, formirana kolona od četiri do pet kilometara.

- Srbi koji protestuju su tu tri dana, i kako su dodali, ne planiraju da s epomeraju sve dok Priština ne povuče svoju odluku - navodi Dacović.

On je za kraj uključenja u Novo jutro istakao da trenutno nema naznaka da će se situacija skorije okončati, a da se na licu mesta okuplja sve više Srba.

Autor: