AKTUELNO

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti rekao je da uspostavljanje reciprociteta za postavljanje privremenih kosovskih tablica za automobile sa srpskim registarskim oznakama deo sporazuma koji su Beograd i Priština potpisali 2011. godine, u vreme dok je šef pregovaračkog tima bio Borko Stefanović, sada potpredsednik Đilasove Stranke slobode i pravde.

- Privremene tablice nisu naša želja, već nametanje s druge strane. Naši građani plaćaju deset godina ovakave tablice na ulazu u Srbiji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, mere koje su danas preduzete su legalne i u potpunosti su u skladu sa rokom za uklanjanje tablica KS.

- Na svim graničnim prelazima na Kosovu vozila sa srpskim tablicama koja ulaze na teritoriju Kosova dobiće privremene registarske tablice. Kao premijer kažem da radnje koje su danas preduzeli nadležni organi za sprovođenje ovog sporazuma nisu uperene protiv srpskih državljana. Oni nemaju za cilj da ometaju slobodno kretanje građana Srbije, niti da izazovu destabilizaciju - rekao je Kurti.

#Aljbin Kurti

#Borko Stefanović