AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo", ističe da su napadi na Srbiju sve prisutniji, a da je centrala antisrpstva u Zagrebu, ali i da lokalni političari, kao što su Marinika Tepić i Dragan Đilas, rade isto unutar države.

- Neshvatljivo je, jer 200 godina unazad su prisutne ista opsesija i frustracija... Srbiju je, prema njima posle 5. oktobra 2000 godine, trebalo rastočiti, uniziti... Trebalo je da odvojimo Vojvodinu, Preševo, Bujanovac, i kompletnu dolinu. Tada bi Srbija bila idealna, ne bi više bili loši momci - kaže Jeremić.

Međutim, kako dodaje, Srbija to nikada neće postati, već će biti još bolja.

Govoreći o Kosovu, i Kurtijevom traženju skidanja tablica, Jeremić navodi da je njegova mislija to, da zagorča život Srbima koji su ostali na Kosmetu.

Jeremić se dotakao i delovanja Marinike Tepić i Dragana Đilasa, koji idu po Srbiji i "blate ljude".

- Došli su u Vršac da blate ljude koji godinama pobeđuju na izborima. Oni spominju Branka Malovića koji donosi dobre rezultate. Oni ruše političku teoriju, i unižavaju većinu koja pobeđuje - rekao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o Miroslavu Lajčaku, Jeremić napominje da on ništa dobro neće doneti, jer je, kako navodi on "Zao zec iz šešira".

Taj čovek ništa dobro nije doneo ni svojoj zemlji, izgubio je kredibilitet i u Slovačkoj, a sada ga nama nameću. On je Balkanu donosio samo probleme, ovde će da pravi nevolje - dodao je Jeremić.

Nenad Vuković, predsednik društva lobista Srbije, objašnjava da je izborna volja i opredeljenje građana, govoreći o bilo kom delu identiteta, takav da ga ne možete nametati praznom propagandom i floskulama, dotakavši se Dana zastave.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zašto bi to samo Srbima bilo uskraćeno? To je deo identiteta. Uvek imam utisak, da je uvek u suštini cilj da se smanji pregovarački kapacitet i da se porekne pravo da se brine o svojim sunarodnicima. Jedino je mirna Srbija, bez ikakve namere da brine o svojima, dobra, i jedina bi takva odgovarala - rekao je Vuković.

Autor: