AKTUELNO

U Leposaviću je počelo okupljanje gradjana koji kreću ka prelazu Jarinje, gde je pojačano prisustvo specijalnih jedinica Rosu, javlja reporter Kosovo onlajna.

U Leposaviću je parkirano više kamiona i automobila, javlja Kosovo Onlajn.

U međuvremenu, prištinski mediji prenose da je Vlada Kosova odlučila da uspostavi reciprocitet sa Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila, a u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja navodi se da se obavezuju svi koji imaju tablice srpskih oznaka da dobiju probne kosovske tablice, na svim prelazima.

Foto: Printscreen YouTube/Kosovo online

Svečlja je na Fejsbuku napisao da su jedine službene tablice one sa oznakom “RKS” koje izdaju službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodno su Srbi sa severa Kosova blokirali prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu.

Foto: Printscreen YouTube/Kosovo online

Kako je javio reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije

Oni su zaustavili saobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.