AKTUELNO

Sumnja se da je namera Prištine da već od danas uvede reciprocitet i zabrani ulaz na sever južne pokrajine svim automobilima sa srpskim tablicama.

Pripadnici kosovske policije su danas u toku dana postavljali blizu prelaza Jarinje desetak kontejnera, koji su u toku dana još uvek pristizali. Sumnja se da je namera Prištine da već od danas uvede reciprocitet i zabrani ulaz na sever južne pokrajine svim automobilima sa srpskim tablicama.

Veliki broj pripadnika kosovske policije, koji je juče bio kod prelaza Jarinje, ne dozvoljava zaustavljanje putničkih automobila, a primetno je, kako je preneo portal Kosovo onlajn, i da su se zabrinuti građani sa severa Kosova okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Prema rečima predsednika Leposavića Zorana Todića, građani Leposavića, ali i čitavog severa, uznemireni su zbog ovih dešavanja. On je naglasio da je u toku dana od više građana dobio pitanja u vezi s nekakvim kontejnerima koje su pripadnici kosovske policije postavljali.

- Nemamo odgovore kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega nekoliko dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju - rekao je Todić za Kosovo onlajn.