AKTUELNO

Nakon obraćanja javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kancelarka Nemačke Angela Merkel, koja je danas doputovala u Beograd, otišli su na radnu večeru.

Pink je istraživao šta će se to sve naći na jelovniku, a iz restorana koji će ugostiti delegaciju kažu nam kako imaju veliku čast, ali i veliku tremu zbog dolaska predsednika Vučića i kancelarke Merkel.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kažu nam i kako će posluživati samo tradicionalnu hranu koju bi svaki domaćin u Srbiji poslužio u svojoj kući.

Velika je čast i još veća trema. Naročito što po drugi put dočekujemo. Teško je prevazići prvi put, jer smo se baš potrudili da predstavimo predsednika kao svakog domaćina iz Srbije. To ćemo uraditi i večeras i hranu ćemo posluživati na jedan tradicinalni način, kao što bi svaki domaćin poslužio u svojoj kući - rekli su za Pink iz restorana.

Foto: TV Pink Printscreen

Iz restorana kažu da nije bilo posebnih zahteva iz Nemačke, kao i da će poslužiti hranu od severa do juga Srbije. Kulen, sirevi, kobasice, pršute i sarmice od zelja, koje su ostavile poseban utisak prošlog puta, samo je deo specijaliteta koji su na jelovniku.

Foto: TV Pink Printscreen

Bazirali smo se da poslužimo hranu od severa do juga države. Da prikažemo našu tradiciju, da poslužimo kulene iz Srema, najbolje sireve, kobasice, pršute, sarmice od zelja koje su ostavile poseban utisak prošlog puta i sve ćemo to upariti sa najboljim vinima iz Srbije - kažu iz restorana i dodaju:
Što se tiče jelovnika, nije bilo posebnih zahteva. Oni su stvarno želeli da probaju sve što mi ponudimo. Pripreme za ovakvu delegaciju traju veoma dugo - zaključili su iz restorana.

Autor: S. K.