AKTUELNO

Namenska industrija u Srbiji posluje bolje nego ikada, podigla je kapacitete i osvaja nova tržišta, izjavio je danas poslanik SNS Vladimir Orlić.

''Možemo da konstatujemo da naša namenska industrija posluje bolje nego ikada, da je uz značajnu pomoć države ona i podigla svoje kapacitete i uspela da osvoji nova tržišta te da mi danas imamo dobar plasman i dobar finansijski rezultat u toj oblasti'', rekao je Orlić novinarima u parlamentu.

On je komentarišući izjavu poslanika Dveri da se taj pokret energično protivi nameri bilo kakve rasrodaje domaćih fabrika posebno onih od strateškog značaja za Srbiju rekao da ozbiljna država podrazumeva i ozbiljno planiranja i pogled u budućnost.

Kako kaže, u tom smislu je i traženje odgovarajućih modela koji će te rezultate ne samo da sačuvaju nego da ih učine još boljim u budućnosti, naprimer kroz programe saradnje sa privatnom inicijativom ili prijateljima iz sveta.

-Reč je o modalitetima, ali cilj je poznat i nikakvog razloga za brigu nema, naprotiv, Srbija danas, što se tiče mogućnosti da se sačuva i odbrani, stoji mnogo bolje nego ikada - rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, Srbija stoji mnogo bolje nego u vreme kada su ''žuto preduzeće i njima servilni Obradović i ostali Dveraši uništavali kapacitete ove zemlje da se sačuva i odbrani, kada su uništavali ispravnu tehniku da bi se nekome izvan ove zemlje dodvoravali...''

Orlić je podsetio i da u najvećim svetskim državama kao što su Rusija, SAD, Kina postoji i privatna inicijativa u ovom sektoru i međunarodna saradnja.

Naveo je i da je druga dobra vest za građane da Srbija beleži ekonomske rezultate kakve nisu mogli ni da zamisle dežurni kritičari.

''Treća dobra vest je činjenica da u Srbiji postoji apsolutno sloboda medija i da niko ne sprečava nikoga da se u tom smislu ponaša kako god misli da treba'', rekao je Orlić.

Kako kaže, država koja drži do sebe je država koja poštuje svoje zakone i u tom smislu nikakvih izuzetaka nema.

-Onaj ko misli da može da ne poštuje zakone tako što neće plaćati porez može da zaboravi na praksu koju smo ostavili iza. Danas država poštuje novac koji pripada građanima -, rekao je Orlić i dodao da građani imaju poverenja u državu.

#Namenska industrija

#Vladimir Orlić

'