AKTUELNO

Jankoviću nisu bila dovoljna zakonski propisana tri parking mesta, koja su mu pripadala, kao ombdusmanu, već je na svoju ruku ispred kancelarije postavio znak da je parking rezervisan za 6 parking mesta.

Kako se zaštiti od zaštitnika, od onoga ko treba da štiti naša građanska prava, a radi suprotno? Bahato, bezobrazno i nada sve nadmeno, donedavni zaštitnik građana Srbije, gospodin Saša Janković – od ove državne institucije, u vreme svog mandata – napravio je privatnu prćiju u kojoj je radio šta je hteo i koliko je hteo…

Foto: Embargo.rs

Izdigao se iznad države i svog naroda, stavljajući se u službu nekih drugih? Nema nikakve dileme, narod veruje da je imao i ima debelu podršku spolja. Zato ga valjda i nije bilo briga što je svojim odlukama rušio temelje institucije koju je zvanično predvodio.

Foto: Embargo.rs

Već je poznato kako je Saša Janković rasipao državni novac za pripremu političke karijere, kako je „prisvajao državne automobile“ i pravio pogodnosti za kupovinu džipa supruzi.

Pročitajte još: FAŠISTIČKI NAPADI NA TV PINK! Dragan J. Vučićević: Mišković je sklopio dil sa Rodićem, to je verovatno novi slučaj reketiranja (VIDEO)

Uzurpiranje parking mesta ispred kancelarija u kojoj se nalazi sedište zaštitnika građana Srbije pokazuje da se on u svojoj kancelariji osećao kao bog, kao neko ko je za sve u Srbiji apsolutno nedodirljiv, piše Embargo.rs.

Gospodin Saša Janković je kao i svaka državna insitutucija imao nekoliko parking mesta ispred sedišta u Deligradskoj ulici broj 16 i delom u Bričaninovoj u centru Beograda – priča za portal Embargo jedan od ovdašnjih službenika. – Parkiranje za naše automobile bilo je kao i svuda ograničeno od 7 do 17 časova. Gradski sekretarijat za saobraćaj je doneo rešenje, za tri parking mesta u ovoj ulici. Isto, kao i za sve druge institucije u ovoj zemlji. Pa i u Nemanjinoj, ispred Vlade Srbije su ista ograničenja. To se gospodinu zaštitniku Jankoviću nije svidelo.

Gospodinu Jankoviću nije se dopalo to što ima vremensko ograničenje za parkiranje službenih automobila na uličnom parkingu, pa je doneo odluku o korišćenju parking mesta u okviru delokruga rada institucije zaštitnika građana da „sporna“ parking mesta u Deligradskoj ulici (gde inače sedi zaštitinik građana i njegovi zamenici) može koristiti bez vremenskog ograničenja. I to, umesto ranije odobrenih za 2014. godinu, tri parking mesta od 7 do 17 časova, on odlučuje da dekretom uzme čak šest parking mesta u Deligardskoj ulici.

Foto: Embargo.rs

- Da slučaj bude još gori po njega, po instituciju koju je doskora predstavljao, u toj odluci stoji i to, da se ova odluka ne odnosi samo na službena vozila, nego i na sopstvena – priča sagovornik Embarga „iznutra“.

Foto: Embargo.rs

Žitelji ovog dela Beograda uočili su Jankovićevu bahatost, prijavili su je nadležnima, koji su ubrzo uklonili sporne oznake. Gradski menadžer Goran Vesić je potvrdio da je gradska vlast reagovala:

Pročitajte još: Reagovanje predsednika Upravnog odbora Pink Media Group Željka Mitrovića: Gospodine Jankoviću, Pink se ne boji ni vas, a ni onoga što predstavljate (VIDEO)

-Zapanjeni smo. Janković je, pored tri parking mesta na koja ima pravo, oteo još tri koja su nezakonito obeležena žutom bojom. Uklonio je tablu na kojoj je pisalo "tri parking mesta rezervisana za zaštitnika građana" i sam postavio tablu na kojoj piše "rezervisano šest parking mesta". Grad je prošlog petka uklonio nezakonito uzurpirana parking mesta i vratio ih građanima na korišćenje. Sramota! Ovakvo ponašanje pokazuje nemar za zakon i građane - istakao je Vesić.

Saša Janković se nije u prvi mah oglašavao, dok se njegov naslednik na funkciji zaštitnika građana, Miloš Janković, nije požalio na Tviteru da mu je iz "nepoznatih razloga smanjen broj mesta za parkiranje", pa je napisao: "Oduzeta su nam parking mesta ispred zgrade zbog nedostatka mesta, a prekoputa je na parking mestima postavljena bašta restorana".

Janković nije prokomentarisao činjenicu da je duže od dve godine svojim otimanjem parking mesta, oštetio stanare u ovom delu grada, ali i kasu Parking servisa, a ostaje samo da se vidi da li će ovaj nezakonit potez biti sankcionisan po zakonu.

#Automobil

#Inspekcija

#Parking servis

#Saša Janković

'