AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas gostujući na televiziji Hepi da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pokazao šta znači snaga pojedinca u politici, zahvaljujući kojoj je Srbija danas poštovana i cenjena u svetu.

Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu, jer ima predsednika koga ljudi poštuju. Imao sam priliku da prisustvujem sastancima predsednika i u Briselu i u Moskvi, kod onih koji ga smatraju prijateljem i ne baš tako, ali svi ga doživljavaju sa velikim iskrenim poštovanjem koje se zaslužuje“, rekao je ministar Vulin za medije.

Govoreći o zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Mađarske, ministar Vulin je ocenio da je Sporazum o strateškom partnerstvu između Srbije i Mađarske veoma značajan.

"Imali smo istoriju sukoba sa Mađarskom, a sada smo zahvaljujući ličnim odnosima predsednika Vučića i predsednika Viktora Orbana u istorijskom smislu na najvišem stepenu odnosa između naša dva naroda. To govori koliko je važna misija pojedinaca u politici“, rekao je ministar Vulin.

Istakao je da Mađarska, kada su u pitanju evrointegracije Srbije, uvek bez kompromisa i hrabro podržava stavove Srbije naglašavajući da smo mi država bez koje nema stabilnosti na Balkanu.

Ministar Vulin je naveo da je sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom potpisao sporazum o mešovitim policijskim patrolama na mađarsko-srpskoj granici i izrazio uverenje da će takav sporazum biti ubrzo postignut i vezano za makedonsko- srpsku granicu.

"Bez zajedničke borbe čitavog regiona, a pre svega mislim na Mađarsku i Srbiju nema načina da se zaštitimo. Svaki migrant koji ne uđe u Srbiju, je migrant manje u Beču, ali i u Beogradu. To moramo zajedno da radimo i da se borimo. Migranti kada čuju da je granica čvrsta, ne idu preko tog prostora, već na drugo mesto“, naveo je ministar Vulin.

Ministar Vulin je podsetio da je Srbija od 2015. godine do danas dobila mnogobrojne pohvale za odlično upravljanje migrantskom krizom i da mu je izuzetna čast što se nalazi na čelu te radne grupe.

#Aleksandar Vulin