AKTUELNO

Situacija u Crnoj Gori se komplikuje iz sata u sat i preti da eskalira u velike sukobe, a inicijator sukoba su komite koje pokušavaju da ne dozvole ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je planirano za sutra.

16:00h - NOVINARKA PINKA SA LICA MESTA: POLICIJA SE POVLAČI, REKLI SU NAM DA PAMETNIJI POPUŠTA!

Novinarka Pinka Mara Dragović uključila se Cetinja i tom prilikom istakla kako se pre pola sata povukla policija. Dragović dodaje i da je policiju pitala zbog čega je došlo do povlačenja, a oni su joj odgovorili da pametniji popušta.

Foto: TV Pink Printscreen

Prvo probijanje barikada, sukob sa policijom, suzavci, šok bombe... Pre pola sata došlo je do povlačenja policije. Mi smo pitali šta se dešava, oni su nam rekli da pametniji popušta - javlja novinarka Mara Dragović.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

16:05h - KARAN: CRNA GORA DANAS POKAZUJE DA LI JE ILI NIJE DRŽAVA!

Nekadašnji pirpadnik KOS-a Ljuban Karan gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink kaže kako dešavanja na Cetinju izgledaju kao da su unapred pripremljena i izrežirana. Dodaje i kako će danas Crna Gora pokazati da li je ili nije država.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve izgleda kao da policija neće ili ne može da oređuje svoje poslove za koje je plaćna. Crna Gora danas dokazuje da li je ili nije država - govori Karan.

16:08h - MILOSAVLJEVIĆ: VEĆINSKI DEO CRNE GORE OVO NE ŽELI, POKUŠALI SU CRKVU DA UVUKU U BLATO!

Doktor Zoran Milosavljević kaže kako je reč o organziovanoj akciji, a zatim dodaje i kako ga brine sve ono što se zapravo ne vidi.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je organizovana akcija, ali ja bih se vratio na dešavanja pre kod nas. I ovde je nedavno pokušan držani udar, vidimo šta se dešava sa predsnikom iz dana u dan. Mene ne brine ono što se vidi i te kriminalne organizacije. Brine me ono što se ne vidi. Šta se tu dešava? Ovo je više nego govor mržnje. Većinski deo Crne Gore ovo ne želi, oni su pokušali da uvuku crkvu u blato - govori Milosavljević.

16:30h - NOVINAR PINKA IZ PODGORICE JAVLJA: OVDE NE PRATE DEŠAVANJA NA CETINJU!

Iz Podgorice se uključio i novinar Pinka Jovan Palavestra koji je rekao kako se u glavnom gradu Crne Gore okupljaju građani kako bi oko 18 sati pozdravili dolazak patrijarha Porfirija. Iz Podgorice poručuju i kako ne prate dešavanja na Cetinju.

Foto: TV Pink Printscreen

U 18 časova treba da se okupe građani kako bi pozdravili dolazak patrijarha Porfirija. U Podgorici smo pokušali da dođemo do informacija o dešavanjima na Cetinju i ono što se moglo saznati je da je iz mitropolije crnogorsko-primorske rečeno da se ne razmišlja o izmeštanju ceremonije sa Cetinja u Podgoricu i da ne prate ono što se dešava na Cetinju - javlja Palavestra.

16:35h - BOKAN: OVO JE OČEKIVANO!

U specijalni program Pinka iz Beograda se javio Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, koji je rekao kako su dešavanja u Crnoj Gori - očekivana.

Foto: TV Pink Printscreen

Nema nikakvog iznenađenja. Ovo je očekivano. Slabost države Crne Gore priziva grubost njenih i naših neprijatelja. Ta slabost je učinila i da policija ne reaguje - poručio je Bokan.

16:37h - UHAPŠEN VELJOVIĆ? KARAN: SADA ILI PADA PREDSEDNIK ILI VLADA CG!

Tokom specijalne emisije stigla je i informacija da je uhapšen Veselin Veljović, saradnik Mila Đukanovića. Ova informacija još uvek nije potvrđena. Sociolog i oficir u penziji Ilija Kajtez kaže kako će u naredna dva dana biti mnogo toga rešeno u Crnoj Gori.

Foto: TV Pink Printscreen

U ova dva dana će mnogo toga biti rešeno u Crnoj Gori, ova informacija može biti dobar znak da postoje neke snage u Vladi Crne Gore koje su spremne da preseku ovaj čvor i potencijalno gubljenje kontrole - kaže Kajzet.

Foto: TV Pink Printscreen

Sada mora da padne ili predsednik koji je ovo sve montirao preko svojih ljudi, ili mora da padne Vlada - kaže Ljuban Karan.

17:00h - NOVINARKA PINKA SA CETINJA: BLOKIRANI SU PUTEVI, DEMONSTRANTI NEMAJU NAMERU DA SE POVUKU, POLICIJE NEMA! HOĆE DA PALE SENO!

U 17 sati ponovo se sa Cetinja uključila novinarka Pinka Mara Dragović koja je poručila kako su blokirani svi putevi ka Cetinju. Dodala je i kako se na putu Budva-Podgorica nalaze demonstranti koji su joj poručili kako nemaju nameru da se povuku, policije nema, a kako je Dragović dodala tu su gume, kamenje, bageri i seno koje okupljeni planiraju da pale.

Foto: TV Pink Printscreen

Svi prilazi Cetinju su blokirani. Mi smo na putu ka Budvi, postavljene su velike gume kako bi blokirali taj pravac. Blokiran je i deo od Podgorice kad Cetinju. Policije nema, trenutno. Rekli su nam da nemaju nameru da se povuku. Tu je i seno, očekuje se da će biti zapaljeno, a tu su i bageri - javlja Mara Dragović.

17:05h - GRAĐANI POČELI DA SE OKUPLJAJU ISPRED HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA!

Građani su počeli da se okupljaju ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, povodom svečanog dočeka patrijarha srpskog Porfirija, a na kojem će se okupljenima obratiti i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Deo grada preko Morače praktično je blokiran zbog kolone vozila koje pristižu ispred Hrama. 

Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

17:10h - OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ!

17:15h - KRSTIĆ: ĐUKANOVIĆ OPET KRIVI BEOGRAD! NA CETINJU JE SKUP DPS-a!

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je Đukanović iskoristio priliku da opet okrivi Beograd za dešavanja u Crnoj Gori i istakao da haos na Cetinju prave članovi DPS-a.

Foto: TV Pink Printscreen

Mislim da je Đukanović iskoristio priliku da opet okrivi Beograd za dešavanja koja na Cetinju prave članovi njegove stranke. To je skup DPS-a, to je stranački skup. Policija ima naređene da ne rade svoj posao - kaže Krstić.

17:35h - RAKOVIĆ: TO JE SKUP USTAŠA! PITANJE JE ŠTA ĆE BITI U NAREDNIM SATIMA!

Istoričar Aleksandar Raković rekao je da haos u Crnoj Gori prave ustaše, a zatim naglasio da stvari treba nazvati pravim imenom.

Foto: TV Pink Printscreen

To je skup ustaša i to treba nazvati pravim imenom. Pogledajte ovo šta su oni napravili. I to je u sladu sa Đukanovićevom porukom da će ići u šumu da pravi incidente protiv Srba. Ovakvih scena nikada nije bilo. Ovaj skup divljaka na Cetinju. Pitanje je šta će se dešavati u narednim satima - rekao je Raković.

17:40h - SLIVA SE NAROD U PODGORICU!

Narod Kuča uz blagoslov krenuo je pešice uz pesmu od Crkve Sv. Arhangela Mihaila u Doljanima ka Hramu Hristovog Vaskrsenja. I iz primorja je krenula litija. Kako javljaju lokalni mediji, jedini slobodan pravac za dolazak u Podgoricu sa primorja je onaj koji vodi kroz tunel Sozinu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Autor: S. K.