AKTUELNO

Miša Vacić predsednik Srpske Desnice ističe da su Srbi dosta davali glave svojih poglavara i u Hag i u druge neprimerene lokacije, dodajući da je srpski narod danas jedinstven, a stvaranje srpskog sveta, kako podvlači nikom nije prijatan.

- Dodik se tome suprotstavio snažno, i rušenje Dodika pre 15 godina je moglo da se smatra kao političkom smenom, a danas je rušenje Dodika rušenje Republike Srpske. Dakle, ne radi se o političkoj funkciji, već ličnosti koja je stala iza Srba - kaže Vacić.

Kako vacić dodaje, ti ljudi nemaju pravo da donose takve odluke.

Foto: TV Pink Printscreen

Profesor geopolitike Srđan Perišić ističe da sve što je tražio Džaferović nije ništa novo.

- Stranci u poslednjih nekoliko godina traži od njih d arade neke stvari, i uvek je ta muslimanska elita imala vere u stranog gospodara, da će im doneti neku državu, ali ni oni sami ne znaju kakvu državu žele - priča Perišić.

Kako dodaje, oni to rade decenijama, u nadi da će neki stranac ućutkati Srbe.

- Šmit je Nemački turista koji se šeta BiH. On nema svetsku saglasnost da bude predstavnik, nije legitiman. A Rusija i Kina su uputile diplomatske note da ga ne priznaju, i time BiH ima podršku dve velike sile - objašnjava Perišić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dževad Galijašević stručnjak za ekstremizam objašnjava da je Erdogan bio prevaren govoreći o poslovaima kojima se bavi zet Bakira Izetbegovića.

- Erdogan je u sarajevu postupio pozitivno, i taj nastup je, čini se, trebalo prigušiti radikalnim izjavama, od kada je otišao od Komšića. velike reči se izgovaraju. Ja sve to povezujem sa zapadom - govori Galijašević.

Autor: